Kilo vermek isteyip asla veremeyen biri ne yapmalı?

Melih Dursun

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Sınav haftamı bitirdim hamdolsun sınavlarım güzel geçti ancak kilo vermek istiyorum. En korktuğum şeyi yapmak istiyorum boyum 1.68 yaşım 14 kilom 86 çevremde çocukluğumdan beri top oynayamadım. Bir kız arkadaşım olmadı iki adım atıyorum terliyorum yoruluyorum spora diyetisyene verecek param da. Önceden dalga geçerlerdi takmazdım maalesef artık öyle olmuyor her aynaya baktığımda kendimden nefret ediyorum utanıyorum arkadaşlar ne yapmam lazım? Her gün erteliyorum yapamıyorum artık çeşitli sağlık sorunlarından korkmaya başladım diyabet vb. ne yapmalıyım?

Ne yaparsam yapayım kilo veremiyorum diye bir şey yok, yemeyeceksin, sadece su içeceksin olay bu.

Günde 3 öğün yemek yiyip, yanında sürekli kola Fanta içerek kilo veremezsin.

Bu işin sırrı kalori açığı oluşturmak ve düzenli &sağlıklı beslenmek ve spor yapmak. Ve çok yememek. Ve ayrıca çok yememek. Son olarak çok yememek.

Kalori açığı oluşturduğun sürece kilo verememe diye bir ihtimal yok.

Yemek yiyecek paranız var ama spora gidecek paranız yok? İlla spora gideceksiniz diye bir şey yok yemeyeceksin o zaman, okuldan eve yürüyerek gideceksin koşacaksın futbol oynayacaksın enerji/kalori harcayacaksın.

Senin şu anda burada yaptığın "Şey" kendine yapabileceğin en kötü şey, bunu yapma, kimseye deniyorum olmuyor istiyorum olmuyor deme bu senin resmen kendine "başaramıyorum" veya "Gerçekten istemiyorum" deme şeklin. Ama onu da diyemediğin için gelip burada ne yaparsam yapayım hiçbir şekilde kilo veremiyorum falan diyorsun.

İlk olarak kendine bunu yapma gerisi kolay.

Öncelikle.
Kız arkadaşının olmayışı ile kilolu olma etkisi azdır.
Evet kızlar fit yakışıklı erkekleri sevse bile asıl etken ona olan ilgin (boğmadan) bilgi seviyen sohbet konularındır.

14 yaşa göre kilolu musun? 167cm ve 88kg olan biri olarak evet. Askere giderken 54-55kg idim ve pantalon bulmak zor idi, maalesef. Tanış satıcılar çocuk reyonuna git derlerdi.

Öncelikle yürüyüş ile başlayabilirsin. Diyetisyenler hepimizin bildiği konuları daha düzenli ve teknik olarak söylerler bazen onlarda hurafe eklemiş olsalar da bunu seni teşvik amaçlı yaparlar.

Yeşil gıda ağırlıklı, bol ağır su çeşitlerini kullanacaksın.
Şeker tuz gibi şeylerden olabildiğince uzak kalacaksın. Asitli içecekleri söylemeye gerek yok. Onların faydası şu ama yediklerin protein olmadan hemen çürüterek dışarı çıkmasını sağlar ama içindeki zararlı glikoz şekerler ve asit ile mide yapını bozarlar.

Yoğurt mümkün ise ev yapımı. Yoğurdun da çıkan suyunu kimseye kaptırmamak şartı ile.
Sabah kalkar kalkmaz yarım bardak seviyesinde aç karnına su içerisine 3-5 damla limon suyu ile mideni rahatlat. Uyumadan önce mutlaka 4 saat önce gıda alımını durdur ve yatmadan önce de yarım bardak ılık su uykuna iyi gelir.

Gelişim dönemin bitmemiş. Dolayısı ile bu büyük fırsat.

Evde spor yapabilirsin.
Bunun içim 1 havlu ve 2 adet sandalye yeterli gelecektir.

Havluyu 2 elin ile uçlarından yakala. Ellerini düz şekilde ve omuz seviyende ileri uzat. Hadi bakalım şimdi otur kalk taki devrilene kadar. İnat edip günde 2-3 defa tekrar edebilirsin.

Yere uzan. İster ellerini ensende birleştirip ayaklarını havaya kaldırmadan dik durmaya çalış veya biri senin ayaklarına baskı yaparak deneyebilirsin.
Klasik şınav durumu tabii ki var. Yardım için kediyi sırtına alıp ağırlık olarak kullanabilirsin

2 sandalyeyi omuz açıklığından biraz geniş olacak şekilde karşılıklı yerleştir.
Ellerin ile destek alarak kendini kaldırmaya çalış. Bunun son limiti ellerin ile sandalyeden destek alırken vucudunu yere paralel olacak şekilde kaldırma seviyendir. İlk günlerde çok aşırı zor olacak ama zaman ile peyder peyder başarabilirsin.

Ayaklarını omuz seviyesinden az fazla aç. Dik dur ve çapraz olarak ayaklarına el parmakların ile ulaşmaya çalış. Ayaklarına değmeye başladıktan sonra buna bekleme süresi ekle.
Bunun tam tersi olan topuklarına değmeyi de ekleyelim de gör dünyanın kaç bucak olduğunu.

Zaten bu seviyeye geldiğinde hem kilo vermiş hem de sağlıklı nefes alma seviyesine ulaşmışsındır.

Bunları yaptığın halde kilolu isen;
Kusura bakma senin temel taşlarında biraz fazla kimyasal var. Şu anki birçok çocukların yaşadığı biyolojik kimyasal sorunlarla muzdaripsin demektir.
Oda gıda ürünleri içinde bulunan katkı maddelerinden kaynaklı bir durum maalesef.

Spor yapmaya ve düzenli hareketlere devam et.

Bu arada NLP ile kişisel gelişim kitaplarını okuyup, sohbetlerde olabildiğince senin konuşmana ihtiyaç olmadıkça müdahale etme. 2'li durumlarda sohbet açacak ve o sohbeti yönledirebilecek bilgi birikimine sahip olman 1-2 sene veya ilerdeki evlilik hayatında doğru kişi seçiminde faydalıdır.

Her hafta yeni bir kız ile gezmek yerine, kişisel olarak sana destek ve başarını etkileyip aile hayatının huzurlu olmasını sağlayacak birisi daha önemlidir.

Yaş itibari ile eğlenmek gezmek tabii ki çok güzel.
Ama bir bilgi seviyen birikimin, maddi imkanın ve de mesleki üstünlüğün yok ise her gün başka bir kız ile gezip sonrasında yatmak için arkadaşlarına yalvaran biri olmaktan, sürekli borç isteyen olup borcunu ödemeyen biri olmak ile kıyas edebilirsin.

Yani günlük yaşamak yerine tüm ömrünü etkileyecek hedeflere odaklı çalışmalara yönelmen önemli.

Kitap ve düşünce olarak yazmayı unutmuşum.
Hepimizin sevdiği "ilber hoca"nın kitapları ve konularını çok severiz ama ilber hoca mutlaka doruyu söyler bakış açısı yanlıştır.
Birçok genç arkadaşımız TikTok ve YouTube'dan seyrettiği 3-5 daklık şeyler ile bilgi seviyesi ve tarih uzmanı sanıyor kendisini. Fizik elektrik paylaşımlarından mühendis sanıyor. Aldanma bunlara ve kaynakça olarak bu yerleri gösterenlere itibar edip sohbetlerde kullanma. İlerleyen zamanda rezil ederler seni alay konusu olursun.
Dolayısı ile karşı muhalif kitap ve yazarları - farklı bakış açılarını oku dinle.
Çünkü herkes dünyayı kendi penceresinden aile bakış açısı olan dar pencereden bakar.
Burada ilber hocaya çamur atmıyorum yanlış anlaşılmasın.
Ggeniş penecereden bak olaylar.

"Gördüğünün yarısına, duyduğunun hiçbirine inanma".
Göz olayın bir kısmını ve senin kaktığın mesafeden görür.
Kulak sadese sana konuşan kişidin anlattıklarını bilir ama gerçek olayı bilemez.

Gözlemci araştırmacı ol.
Tek bakış açısı ile yetinme.

Söylediklerimi mutlak doğru kabul etme. Septik - şüpheci yaklaş olaylara ve ani yorum - tepki gösterme. Her şeyi en iyi bilen olmadığımız gibi bize anlatılan her şey mutlak doğru değildir.

Gözlerinden öpüyorum.

Son düzenleme:
Asitli içeceklerle aranı kes.
Kuruyemiş yeme(Belki de farkında olunmadan en kalori düşmanı yiyecek bu olabilir.)
Öğün başına ekmek dilimini 1 ya da 2 yapıp öğün yemeğin kaliteli olsun.
Paketli her gıdayı basite indir.
Soğuk duş yap. Metabolizmayı hızlandırır.
Günlük en az 10000 adım at.

Bir yerde tıkanacaksın bakacaksın kilo artık düşmüyor. O zaman sporu arttırman gerekecek.

Hocam yasiniz 14, aramizda 3 bilemedin 4 yaş var. Kendimi bildim bileli kiloluydum, kiz arkadasim olmadi, yüzme haric bir sporda hic başarılı olamadim ve cok yorulurdum. Cok kez diyet denedim ama irademe yenik dustum. Abi tavsiyesi demek icin yasimiz pek yakin durabilir fakat yine de abi tavsiyesi diyecegim buna: 14 yasinizdayken, gelisme caginizdayken şu kilo sacmaligini birakin, hayatiniza bakin. Caniniz ne isterse onu yiyin, icin. Tabi asiriya kacmadan.

Her gün 2 paket cips yiyip 1 litre kola iciyorsaniz maalesef kilo veremezsiniz. Cok zayiflamak istiyorsaniz ekmegi komple kesin, sadece sabah bir dilim kepekli ekmek yiyin bi de çorba içiyorken 1 hadi 2 dilim yiyin, baska yemeyin. Abur cuburu, fast foodu da birakin. Haftada kendinize bir gün belirleyin, o günün istediğiniz bir öğününde fast foodunuzu yiyin, bir bardak kolanizi kucuk pakette cipsinizi tuketin sonra aynı sekilde devam diyete. Ya da ailenizle durumu paylaşın diyetisyene gidin. Benim tavsiyem 17 yasiniza kadar asiriya kacmadan kafanıza gore takilmaniz yonunde, buyume caginizdayken kendinizi gidadan kesmeyin ileride daha buyuk sorunlar dogurabilir.

Ortaokuldaki zamanlarimi cok iyi hatırlıyorum da hicbirimiz birbirimizle dalga gecmez, kardeş gibi sahiplenirdik birbirimizi. 3 5 tane kastan baska varligi olmayan salak obeziteye laf etti sonrasinda milyonlarin hayatı karardı. Böyle çok insan tanıdım, hepsine umut olmaya calistim. Teneke kafalı salaklara takılmayın.

Yanıt verdiğiniz için çok teşekkür ederim motivasyonum arttı ve bilgi sahibi oldum bundan 5 ay sonra tekrar görüşürüz inşallah

Çok teşekkür ederim abi yardımcı olduğun için bende küçüğün olarak ellerinden öpüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…