Kilo vermeli miyim?

249873

Kilopat
Kendimi bildim bileli hep kilolu biriydim.
Son zamanlarda kilo vermek. Daha sağlıklı bir birey olmak istiyorum. Yaşım 22, kilom 125, boyum 171. bu kilo yüzünden bel sorunlarım oldu. Artık dur demek istiyorum. Bütün hayatım bilgisayar üzerinde geçiyor. Sabahtan akşama kadar bilgisayar başındayım. Farklı aktiviteler yapan ve sosyal biri değilim çok da sevmiyorum sosyal olmayı.

Takıldığım nokta yeni üniversiteden mezun oldum. İş arıyorum çalışmak istiyorum. Askerlik problemi var. 2023 Temmuz'da gözüküyor. Eğer bu kilo da kalırsam çürük yiyip gitmeyecekmişim.

Benim zaten 2.5 yıl önce ki hayalim. İşe başlayınca ailemle kalıp biraz para biriktiririm. Bedelli askerlik yapar ve kendi evime çıkarım. Ancak şu an da ne bedelli yapabileceğimi ne de kendi evime çıkabileceğimi düşünmüyorum. Kazandığım parayla aileme destek olur öyle yaşar giderim. Çok büyük gelecek hayallerim kalmadı yani.

Eğer askerlik araya girerse sorun olacak iş bakımından. Eğer kilolu kalıp askerlik yapmazsam güzel olacak aileme destek olabileceğim. Yani kilolu kalmayı tecih edersem bu kafayla 2025'e kadar kilolu kalmam gerekiyor. Sağlığımdan önemli değil ama ailemin durumu da çok iyi değil. Yaşım da geçiyor. Doğru düzgün 4 yıllıkta okumadım erkenden işe girmem gerektiğini düşünüyorum. Tecrübe kazanmalıyım.

Nasıl kilo verebileceğimi de bilmiyorum. Diyetisyen kuzenlerimle konuştuğumda verdikleri liste pek benlik olmuyor. Hem de çok pahalıya kaçıyor. Kilolu biri olduğum için de çok aktif bir spor hayatım olamıyor. Kilodan dolayı aşırı utangaç kalıyorum.

Nasıl kilo verebilirim?

1 yıl yedek subay olarak gidersen hem sağlığına dönmüş olursun, hem fena maaş almazsın hem ailene destek olabilir hem de para biriktirip dönünce kendi evine çıkabilirsin.

Kilo problemine gelirsek, boğazı tutup; yani az kalori alıp, hareket etmedikçe; yani kalori yakmadıkça kilo veremezsin. İnternette yüzlerce örnek beslenme planı ve ev-salon antremanları mevcut. İnanıp emek verip, bunun belirli bir süre alacağına kendini ikna edersen, neden yapamayasın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…