Özellikle kilo vermeni engelleyen bir rahatsızlığın yoksa basit: İnternette yaş, cinsiyet, boy, kilo değerlerine göre günlük kalori ihtiyacını hesaplayabileceğin siteler var. Buralardan günlük kalori ihtiyacını öğreneceksin. Örnek veriyorum, günlük kalori ihtiyacın 3 bin kalori olsun. Bundan sonra da önce yediklerinin ne kadar kalori olduğunu hesaplayacaksın. Marketten aldığın yiyeceklerin kalori değerlerini okuyarak buna başlayabilirsin ama ev yemeklerinin kalorilerini tahmin etmek zor, bunun için de sana genel bilgi veren mobil uygulamar var, hatta bir örnek vereyim,
fatsecret. Günlük ihtiyacın olan kaloriyi öğrendin, üstüne de yediğin yemeklerin ne kadar kalorili olduğunu öğrendin, artık yapman gereken şey, günlük bir miktar kalori açığı bırakmak. Atıyorum günlük 3 bin kalori ihtiyacın varsa bin kalori açığı vererek 2 bin kalori ile beslenebilirsin. Bunu iki türlü yapabilirsin, ya yediğin miktardan azaltırsın (aşırı olmamak kaydıyla), ya da daha çok sebzeye yönelerek miktarına göre daha az kalorili besinler tercih edersin. 1 kilo yağda yaklaşık 7700 kalori civarı enerji var, yani her gün açık vereceğin bin kalori ile bir haftada neredeyse bir kiloya erişiyorsun, bu da sağlıklı kilo vermek için gayet iyi bir değer.
Üstüne de vaktin varsa günde 2 kere 1 saat yürüyüş-hafif tempolu yürüyüş yaparsan düzenli ve sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsin.
Daha da üstüne şınav, mekik, plank gibi kendi ağırlığınla yapabileceğin hareketleri evde yaparsan gayet güzel kilo verirsin.
Tabii herkeste aynı olmaz ama beslenmeyi anlattığım gibi düzene sokup, günde 1 kez 1 saat yürüyüş 45 dakika boyunca bu dediğim kendi ağırlığınla yaptığın hareketleri yaparak yaklaşık 12 günde 78.5'dan 75'e inmiştim. (Salgında mislini geri aldım
)
Aslında iş sabırda ve şu abur-cubur, hazır yemek illetlerini bırakmakta (özetle beslenmede) bitiyor.