Kilolu birisi bulk mı cut mı yapmalı?

Peki kalori açığını sporda kaç kalori yaktığımı hesap ederek mi yapacağım yoksa direk almam gereken kaloriye göre mi? Bir de ben kilo verirken ağırlıklarda artma olur mu?
Günlük kalorinize göre. Oda zaten yaş, cinsiyet, aktivite düzeyine göre değişen bir şey. Kilo verirken ağırlıklar artar mı bilmiyorum.

Peki kalori açığını sporda kaç kalori yaktığımı hesap ederek mi yapacağım yoksa direk almam gereken kaloriye göre mi? Bir de ben kilo verirken ağırlıklarda artma olur mu?
Artma olur tabi özellikle başlangıç için ama sonrası için zor.

Bulk fazla kalori alıp kas yapmak değil mi? 96 kiloysanız bulkın bsini bile yapmayın. Kalori açığı oluşturup yağ yakmaya odaklanın.

Hocam 400 kalori açığıyla programı yapıyorum 3 gündür gayet güzel gidiyor fakat bu definasyon sürecinde sadece yağ yakıcaksam 1 ayda 3 kilo vermek yerine hiçbir şey yemeyip 7-8 kilo veririm en azından skinny fat olurum hangisi daha mantıklı.

hocam şuanki ihtiyacın 2900 kalori yaklaşık yok 400 yok 500 kalori açığını boşverin direk 1000 kalori açık bırakın ve idmanı aynı sıklıkta yapın diyetteyken yani ağırlık düşürmeyin 1-2 tekrar oynamalar olur o doğal birşey ve en az 5 gün kardiyo 40 dk yapmaya dikkat edin

1900 kalori de makro dağılımın şöyle olsun
yağ oranın fazla olduğu için 1.7x protein sana fazlasıyla yeterli olur 96x1.7=165 Gr protein
yağ ı kalori ihtiyacının %30 u olarak alman lazım 65Gr Yağ yeterli sana
kalan kalorin 670kcal bununlada karb alman lazım buda 167.5Gr

eğer zorlanırsan düz hesap 200 yap karbı ve şeker hiç tüketme insülin hassasiyetini yükselt ki bulk yapmaya hazır ol işin sonunda
her ay 1 cheat meal yap bana kalırsa yapma ben yapmıyorum genelde

İfadeler: UPS
Ğ ı kalori ihtiyacın.

Çok sağ olun uğraşmışsınız. Peki kas gelişimine etkisi olur mu?

Çok sağ olun uğraşmışsınız. Peki kas gelişimine etkisi olur mu?
eğer dediğim düzeyde protein alırsanız kesinlikle olur kan inşaası gerçekleşir ama kalori açığında iken kas ekliyemezsiniz zaten amacınız da bu değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…