Kim milyoner olmak ister sorusu

ElonMuskk

Hectopat
Daha fazla  
Soru aşağıda arkadaşlar doğru cevap "C" imiş. Ama ben nasıl olduğunu anlamadım. Doğru cevap b şıkkındaysa sorunun cevabı b olmuyor mu? Biraz yoruma açık bir soru olmuş.

Tamam ya anladım.

O sorunun cevabından bahsetmiyor.

Örneklerle anlatayım, bir kişi var ve adı a. O a kişisi programa katılıyor ve bir soru soruluyor, onun da cevabı b şıkkıymış. Bu yarışmacıya da buna göre hangi şıkkı işaretlemelidir diye soruluyor.

İyi sosyaller.

Doğru cevap ''b şıkkındaysa'' diyor. Bunu görüp direkt b şıkkını işaretlersen yanlış yapıyorsun. Sorunun koptuğu yer de burası zaten. Şıkları okuduğumuzda cevaplarda ''C şıkkını, D şıkkını'' gibi kapsayıcı bir şekilde dile getiriliyor.

Dolayısıyla bir sorunun cevabı armut ise o armutun yazdığı şık burada B ŞIKKI oluyor. Soru ve cevaplarda harf yerine kelime olsaydı bu kadar karışık olmazdı, böyle durumlarda A-B-C-D yerine aklınızdan kelime koyarak çözün.

Doğru cevabı B şıkkındaysa dediği yerde kopuyor olay. Aklından kendine rastgele bir soru sor, örnek:

Aşağıdakilerden hangisi hava taşıtıdır.
A) Motosiklet B) Uçak
C) Denizaltı D) Tekne

Örnek verdiğim soruda doğru cevap B mesela. Ana soruda ise C şıkkına denk gelen B olduğu için ana sorudaki cevap C oluyor. Umarım anlatabilmişimdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…