Hangi kriterlere sahip bir insan backend geliştirici olabilir? Veya backend geliştiricisi olmak isteyen bir insan hangi özelliklerini geliştirmeli? Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.
Hangi kriterlere sahip bir insan backend geliştirici olabilir? Veya backend geliştiricisi olmak isteyen bir insan hangi özelliklerini geliştirmeli? Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.
Teknik bilgim olmadigindan bisey diyemem ama sundan eminim en hızlı gelisen ve evrimlesen alan olabilir backend. O sebepten dolayi ogrenmeyi asla birakmayacak ve bundan bikmayacak biri olmali.
Programlama, Veritabanı, Sunucu, Web gibi alanlarda bilgin olması gerekiyor. Kendini bu alanda geliştireceksen, dipsiz kuyu olduğunu bilerekten başla çünkü sürekli araştırman ve yeniliklere ayak uydurman gerekiyo. Ayriyetten İngilizce bilgisinede sahip olman lazım en önemlisi o hatta çünkü internette çoğu kaynak ingilizce olarak yazılıyor, hem kodlama öğrenirken hem yazarken ingilizceye ihtiyaç duyacaksın. Bir yerlerden başlamak istiyosan önce Web'in internetin nasıl çalıştığını vs. öğrenmeni sonrasında bir yazılım dili seçerek başlamanı tavsiye ederim. Link'i koyduğum yol haritasını referans alarak ilerleyebilirsin. Backend Developer Roadmap: What is Backend Development?