Kimlerden gelen e-postalar açılmalı?

Arkadaşlar herkese merhaba, bugün postama gelen maillere bakıyordum ve 2 farklı adresten aynı ad üzerine mail gelmiş. Gelen mailler: help@epicgames.com, help@acct.epicgames.com, mailer@xsolla.com ayrıca Netflix'den şöyle bir mail geldi: mailer@Netflix.com. Bunlar gerçek mailler mi yoksa sahte mailler mi?
Ayrıca Gmail'ime gelen bir maile tıkladığımda anında virüs bulaşır mı yoksa bir siteye yönlendirmeye tıkladığımda mı virüs bulaşır?
Ayrıca kimlerden gelen mailleri açmamalıyım? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar herkese merhaba, bugün postama gelen maillere bakıyordum ve 2 farklı adresten aynı ad üzerine mail gelmiş. Gelen mailler: help@epicgames.com, help@acct.epicgames.com, mailer@xsolla.com ayrıca Netflix'den şöyle bir mail geldi: mailer@Netflix.com. Bunlar gerçek mailler mi yoksa sahte mailler mi?
Ayrıca Gmail'ime gelen bir maile tıkladığımda anında virüs bulaşır mı yoksa bir siteye yönlendirmeye tıkladığımda mı virüs bulaşır?
Ayrıca kimlerden gelen mailleri açmamalıyım? Şimdiden teşekkürler.
Maile tıklarsanız bulaşmaz. Linke tıklarsanız bu olabilir.

Epic Games ve Netflix adreslerinde bir sıkıntı yok, Aldığınız bir oyun vs. için gelmişlerdir. Diğerini bilemiyorum.

Tıklandığında bulaşıcağını sanmam, Bana göre siteye yönlendirme oldugunda bulaşır.

Tanıdığınız birinden veya Üstteki gibi Epic Games, Steam, Twitch vb. "Kayıtlı olduğunuz" yerlerden gelen mailleri rahatlıkla açabilirsiniz.

Epic Games ve Netflix adreslerinde bir sıkıntı yok, Aldığınız bir oyun vs. için gelmişlerdir. Öbürlerini bilemiyorum.

Tıklandığında bulaşıcağını sanmam, Bana göre siteye yönlendirme oldugunda bulaşır.

Tanıdığınız birinden veya Üstteki gibi Epic Games, Steam, Twitch vb. "Kayıtlı olduğunuz" yerlerden gelen mailleri rahatlıkla açabilirsiniz.
Evet bir oyun satın aldığım için geldi. Ancak içim rahat etmedi bende sordum. Teşekkürler.
@24099 Hocam bu aralar çok rahatsız ettim kusura bakmayın ama bir sorum olacak. Gmaile gelen maileri açtığımda mı virüs bulaşır yoksa siteye girdiğimde mi bulaşır. Şimdiden teşekkürler.

@Mithat Berhan
Sana da selam söyledik ama olsun :D

IMG_20200526_233256.jpg

Bu resim aşağı yukarı bu konuyla ilgili tüm sorularınızın cevabını herhalde verir diye düşünüyorum.

Eskiden olsa açmadan da bulaşabilirdi, ancak şimdi biraz daha tedbir alıp ekelntileri engelleyip açmaya izin verebiliyorlar. Sonrasında siz bu eklentilere basarsanız bulaşma ihitmlai de var haliye. şimdi de o eklenti ayarını deaktif ettiyseniz bulaşma mümkün her zaman. Neyse bir işlem yaptıktan sonra geldiyse o siteden güvenilebilir SSL sağlam olan bir siteden işlem yaptıysanız.

Bu resim aşağı yukarı bu konuyla ilgili tüm sorularınızın cevabını herhalde verir diye düşünüyorum.
"technopat-modu-berhana-selam.com" diye bir alan adı mı vardı ya? :D

"technopat-modu-berhana-selam.com" diye bir alan adı mı vardı ya? :D
Yok zaten gerçekte öyle bir alan adı. Öyle bir mail adresi de yok. İşte orada anlatmak istediğim şey de o ya. Kimse anlamadı herkes şaka sandı sanırım bir iki kişi dışında.

Orada anlatmak istediğim şey herhangi bir yerden gelmiş gibi de gelebilirdi mail. Yani neymiş sadece gönderen adrese bakmak yeterli değilmiş.

Mesela aynı adrese biz de bir mail yazmaya çalışalım.

IMG_20200527_183414.jpg

Gördüğünüz gibi hata verdi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı