Kimliksiz otobüse binmek sıkıntı yaratır mı?

averyx_

Kilopat
Merhaba, otobüs için bilet aldım yarın bineceğim fakat geçen gün kimliğimi kaybettim. Kimliği iptal edip yeni kimlik başvurusu yaptım fakat randevuyu ayın 27'sine veriyorlar. Yolda polis çevirmesine denk gelsem kimlik sorsalar sıkıntı yaşar mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, otobüs için bilet aldım yarın bineceğim fakat geçen gün kimliğimi kaybettim. Kimliği iptal edip yeni kimlik başvurusu yaptım fakat randevuyu ayın 27'sine veriyorlar. Yolda polis çevirmesine denk gelsem kimlik sorsalar sıkıntı yaşar mıyım?

Yolda jandarma çevirmesine denk gelmiştim ben, kimlik sordular yanımda olmadığını söyledim T.C. Kimlik numaramı istediler sorun etmediler. Mevzuat nasıl, olumsuz karşılanma ihtimalin var mı bilmiyorum benim başımdan geçen durum bu şekildeydi.

Bir sorun olmaz. Olur da çevirmeye denk gelirsen şüphe uyandıracak davranışlar yapma yeter. Kimliğimi kaybettim diyip T.C. Kimlik numaranı bildiğin sürece bir problem çıkmaz.

Sorun olmaz deniyor ama otobüs firması bile daha seyahatiniz başlamadan otobüse kabul etmeyebilir. Kimliksiz sokağa çıkılmaz, problem yaşayabilirsiniz. Ayrıca yeni kimlik başvurusu için eski kimlik belgeniz iptal edildiyse geçici belge verilmiş olması gerekiyor. Nerede o belge?

Genelde T.C. numarasıyla hallediyorlar ama mesela geçen gün bir çevirmede durdum adam önce T.C sonra kimlik en son da ehliyet istedi. O anki duruma bağlı biraz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı