Kimya alanı

Makaleler
5
Daha fazla  
Kendimi bildim bileli kimyaya olan ilgim aşırı fazla ve ben meslek seçimimi kimya alanından seçeceğim. Kimya alanında hangi meslek gelecek vaad ediyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba@Neverchanges ,

Kimya alanı, iş dünyasında çok geniş bir alandır. Öyle ki makine üretimi yapan bir firma ya da çimento üretimi yapan bir firma Kimya alanlarından mezun bireylere bünyesinde ihtiyaç duyar, çünkü kimya her sektörde bir parça olacak bir ana bilim dalıdır.

Anladığım kadarıyla genç yaşta bir arkadaşımızsınız. Soruna gelecek olursam, sana yardımcı olmak adına, öncelikle Kimya alanı olarak aklınızda canlanan ya da yapmak istediğiniz meslek laboratuvar ortamı ise, Kimya mühendislerinin genelde tercih etmediği bir ortam ve maalesef ülkemizdeki ortalama ücretleri düşüktür. Bu konuda hem kendini geliştirip, hem keyif aldığın ortamda çalışarak gelir düzeyini yüksek tutabileceğin yer üniversiteler olarak düşünebilirsin. Eğer bahsettiğin çalışma ortamı bu değil ama Kimya prensipleri ile uğraşacağın bir yer ise, bir kimya mühendisi olarak, üretim tesisleri dışında fazla alternatif bulunmuyor.

Kimya alanına gelecek vaad eden meslekler olarak bakmak aslında yanlış. Çünkü gıda, tekstil, makine, inşaat sektörlerinin hepsinde kimya bilimleri - kimya mühendisliği kullanılıyor ve bunlar ana sektörlerimiz. Gelecekte iş sıkıntısı çekmeden kimya alanında çalışmak için mesleğinin yanında yabancı dil, iletişim, yönetim gibi alanlarda da güçlü olman gerektiğini göz önünde bulundurmanda fayda var. Umarım gelecekte istediğin düzeyde eğitim ve iş yaşamına sahip olursun. İyi günler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı