Berkay4154
Gigapat
Hocam bakır elementini oda hâlindeki rengini neden değiştirsinler ki? Alt tarafı bir ödev fakat doğru söylüyorsunuz. Ne yazık ki veriler yetersiz dediğiniz gibi ama gümüş olma ihtimalide var.Çok yüksek ihtimalle bakır (Cu) elementidir (suda çözünüyor ve nitrik asitle tepkime veriyor) diyeceğim ama veriler çok yetersiz. Elinizdeki çözelti halinde mi? Yoksa saf halde mi? Isı uygulayınca tepki vermemeden kastınız, iletip-iletmemesi mi? Değişim gözlemlenmemesi mi? Bir sürü etmen var o yüzden nitel analizi iyi yapmak lazım.
Hocam bi anlık aklıma geldi, bu 11.sınıf konusu mu? Bir yerden hatırlıyorum gibime geliyor ama...Eki Görüntüle 954662
Maddenin videodaki görüntüsü bu, yaklaşık 1 dakika ısı verildikten sonraki görüntüsü daha doğrusu. Herhangi bir değişim gözlenmedi tabii ki.
Herhangi bir değişim gözlenmemesi.Çok yüksek ihtimalle bakır (Cu) elementidir (suda çözünüyor ve nitrik asitle tepkime veriyor) diyeceğim ama veriler çok yetersiz. Elinizdeki çözelti halinde mi? Yoksa saf halde mi? Isı uygulayınca tepki vermemeden kastınız, iletip-iletmemesi mi? Değişim gözlemlenmemesi mi? Bir sürü etmen var o yüzden nitel analizi iyi yapmak lazım.
Hocam direkt Kimya Laboratuvarı olarak geçiyor üniversite dersi. Konu olarak ne bilmiyorum maalesef tek maddenin analizi yazıyor föyde.Hocam bi anlık aklıma geldi, bu 11.sınıf konusu mu? Bir yerden hatırlıyorum gibime geliyor ama...
Bizim zamanımızda maddeyi renginden ayırt edemeyelim diye deneye göre emülgatör veya çeşitli renk açma yöntemleri ile saydamlaştırıyorlardı ama hem kullanılan yöntem hem yeni müfredatta nasıl işliyorlar bilmiyorum. Gerçi her şeyi törpüledikleri için daha basit düşünmek mantıklı herhalde bir de NaCl çıkıyormuş... (Gümüş suda az çözünür de maddenin derişimi hakkında da bilgi yok maalesef net bir şey demek zor)Hocam bakır elementini oda hâlindeki rengini neden değiştirsinler ki? Alt tarafı bir ödev fakat doğru söylüyorsunuz. Ne yazık ki veriler yetersiz dediğiniz gibi ama gümüş olma ihtimalide var.
Gümüş baziktir ve suda azda olsa çözünür.
Hocam bi anlık aklıma geldi, bu 11.sınıf konusu mu? Bir yerden hatırlıyorum gibime geliyor ama...
Hocam Bilgisayar Mühendisliği okuyorum hem bundan hem de öğretmenimizin bu kadar emek harcayacağını düşünmediğimden zannetmiyorum.Bizim zamanımızda maddeyi renginden ayırt edemeyelim diye deneye göre emülgatör veya çeşitli renk açma yöntemleri ile saydamlaştırıyorlardı ama hem kullanılan yöntem hem yeni müfredatta nasıl işliyorlar bilmiyorum. Gerçi her şeyi törpüledikleri için daha basit düşünmek mantıklı herhalde bir de NaCl çıkıyormuş... (Gümüş suda az çözünür de maddenin derişimi hakkında da bilgi yok maalesef net bir şey demek zor)
Hocam konu dışı maalesef fakat bir soru sormak istiyorum. Kariyeriniz sırasında gittiğiniz veya gitmediğiniz üniversiteyi benimle paylaşabilir misiniz?Bizim zamanımızda maddeyi renginden ayırt edemeyelim diye deneye göre emülgatör veya çeşitli renk açma yöntemleri ile saydamlaştırıyorlardı ama hem kullanılan yöntem hem yeni müfredatta nasıl işliyorlar bilmiyorum. Gerçi her şeyi törpüledikleri için daha basit düşünmek mantıklı herhalde bir de NaCl çıkıyormuş... (Gümüş suda az çözünür de maddenin derişimi hakkında da bilgi yok maalesef net bir şey demek zor)
Bunu görmemişim. Burada yazan "... ile reaksiyon" kısımlarında "yok" diye belirttikleriniz ortaya bir madde çıkmadı manasında mı? Yoksa herhangi bir tepki olmadı manasında mı? Eğer ikincisi ise şekerin üzerine sülfürik asit döktüğünüzde muazzam bir dehidrasyon tepkimesi örneğini gözden kaçırmışsınız demektir.Herhangi bir değişim gözlenmemesi.
Hocam direkt Kimya Laboratuvarı olarak geçiyor üniversite dersi. Konu olarak ne bilmiyorum maalesef tek maddenin analizi yazıyor föyde.
Elimizdeki tam tablo bu, ödev olduğundan atmak istememiştim fakat işinizi kolaylaştırmak ve emeklerinizin boşa gitmemesi için atıyorum. Çok teşekkürler vakit ayırdığınız için tekrardan.Eki Görüntüle 954675
Herhangi bir tepki olmadı manasında. Gözden kaçırmış olabilirim fakat şöyle ki videoda yaklaşık 1 dakika falan her madde sallanıyor. Ve hoca bir şey olup olmadığını söylüyor genelde.Bunu görmemişim. Burada yazan "... ile reaksiyon" kısımlarında "yok" diye belirttikleriniz ortaya bir madde çıkmadı manasında mı? Yoksa herhangi bir tepki olmadı manasında mı? Eğer ikincisi ise şekerin üzerine sülfürik asit döktüğünüzde muazzam bir dehidrasyon tepkimesi örneğini gözden kaçırmışsınız demektir.
Marmara üniversitesi (gittiğim) ve Hacettepe üniversitesi (gitmediğim/ yarım bıraktığım) gerçi sonradan mesleği değiştim ama bilgilerimin çok körelmiş olduğunu düşünmüyorum.Hocam konu dışı maalesef fakat bir soru sormak istiyorum. Kariyeriniz sırasında gittiğiniz veya gitmediğiniz üniversiteyi benimle paylaşabilir misiniz?
Kezzap olarak satılan bu arkadaş Ca içeren bileşiklerde köpürerek reaksiyon veriyor. Düşük bir ihtimal ama olabilir......HNO3 içerisinde köpürerek çözünüyor...