Kingdom Come Deliverance II'nin Metacritic puanı 87 oldu

Ben bir de 16 GB tek kanal kullanıyorum, bu oyun için 32 GB yapmak şart gibi.
Sadece bu oyun için değil genel olarak 32 standartlaşmaya başlıyor. 2023'te Hogwarts Legacy ve Last of Us 1080p'de bile 20-25GB RAM kullanmaya başlamıştı. Ondan bir yıl önce de Resident Evil Village 1080p'de 8'in üstünde VRAM kullanmıştı(Bana bu bilgiyi verdikten sonra hiçbir araştırmadan yapmadan iftira atan ve onun iftirasına kanıp yanlış bilgi cezası veren moderatör geldi aklıma yine bir nefret kustum).

Sadece bu oyun için değil genel olarak 32 standartlaşmaya başlıyor. 2023'te Hogwarts Legacy ve Last of Us 1080p'de bile 20-25GB RAM kullanmaya başlamıştı. Ondan bir yıl önce de Resident Evil Village 1080p'de 8'in üstünde VRAM kullanmıştı(Bana bu bilgiyi verdikten sonra hiçbir araştırmadan yapmadan iftira atan ve onun iftirasına kanıp yanlış bilgi cezası veren moderatör geldi aklıma yine bir nefret kustum).
Hogwarts Legacy'i rahatça 16 GB RAM ile high ayar 1080P'de oynamıştım. Demek ki optimizasyondanmış ve çözmüşler. Ama bu oyunun gereksinimleri gerçekten abartı olmuş.

Hogwarts Legacy'i rahatça 16 GB RAM ile high ayar 1080P'de oynamıştım. Demek ki optimizasyondanmış ve çözmüşler. Ama bu oyunun gereksinimleri gerçekten abartı olmuş.
Ben de aynı şekilde 16GB RAM ile geçen yılın başlarında oynamıştım lakin Last of Us hâla daha bozuk.

Spider-Man tarafında da şimdi gelen patchi denedim. RAM kullanımı düşmüş mü anlamıyorum çünkü 16GB RAM'im var. Lakin stability improvement kısmı doğru. Oyun RT açınca sabit FPS değeri verebiliyor artık.

Basında inceleme yapan kişiler hep belli genele hitap eden favori oyunlara sahip, aynı ideolojiye sahip kişiler.

Bu yüzden genel türler dışındaki türlere yeterince hakim değiller. Mesela geçenlerde Monster Hunter için Gamesradar'dan "Neden oyun sonunda güçlü canavarları kesip kesip zırh silah yapıp duruyoruz? Wilds'da da aynı şeyler olacak ve bu yüzden eleştiri alacak." tarzı bir eleştiri gördüm. Oyunun en önemli kısmı ve yapısı da bu zaten. İnsanların oynama sebebi bu. MHlerde en önemli kısım bunları yaptığın "endgame" kısmı. Bu adamlar Monster Hunter Wilds inceleyecek.

Veilguard için mesela Baldur's Gate 3 ile karşılaştırılıp onun kadar iyi RPG aga diyen de çoktu. Ama alakası bile yok. Bir kere zaten bu iki oyunun türleri bu kadar farklıyken karşılaştırarak işe ne kadar az hakim oldukları belli oluyor. İşin kalite kısmına falan girmiyorum hani.

Wukong her ne kadar bana göre overrated bir oyun olsa da birçok basın kuruluşunun yazısında oyunu 10-20 saat oynadıkları ve ona göre eleştirdikleri yazıyor. Bu anca preview falan olur hani. Kaldı ki oyundan "Kültürel çeşitlilik yok." diye puan kıran elemanı unutmayalım. Woke diye ağlayan birisi değilim hatta ağlayanlarla genelde dalga geçerim ama bu bayağı komikti.

Mesela Elden Ring DLC 95 metascore alıp en çok puan alan DLC oldu ama birçok kişi için hayal kırıklığıydı. Bu liste böyle uzar gider. Klasik ARPG formülü dışında bir şey bilmiyor basın. İdeolojilere göre de puan verdikleri bazen çok bariz oluyor. Ki benim woke diye ağlayanlar hakkında ne düşündüğümü de bilen biliyor. Ancak Veilguard, Wukong vs. gibi şeyler kesinlikle ideolojinden dolayı puan vermek veya kırmak. IGN, RE5'te siyahi zombi öldürüyoruz diye eleştiriyordu. Bu da komik.

KCD2 için de muhtemelen benzer bir durum vardır. Aşırı uzun metin okuyoruz aga diyen bile olmuştur belki. Bilemiyorum. Güvendiğim kişilerden bayağı olumlu yorumlar gördüm ama zamanım olmadığından KCD2'ye bakamayacağım muhtemelen. Oynayacaklara iyi oyunlar dilerim.

İnceleme puanları gayet iyi geldi. Sadece eurogamer 60, gameshub 50 verdi yoksa 90 civarını görebilirdi. Bu sene Goty adayların biri olabilir bence. İlk oyunu beğenenler bunu da zaten çok beğenecektir ama ilk oyunu deneyip belli sorunlardan bırakanlarda bence bu oyunu sevecekler diye düşünüyorum çünkü ilk oyundaki eksikliklerin giderildiği daha büyük bir oyun olmuş KCD2. Ancak ilk oyunu beğenmeyip 2. oyunu almayı düşünenlere bu oyunun öne çıkan yönünün rol yapma elementleri ve macera olduğunu sonrasında combatın geldiğini belirtmek isterim. Saf aksiyon isteyen ve sabırsız olan kişiler bu oyunda da istediklerini bulamayabilirler.

Çok almak istediğim ama parasından dolayı alamadığım oyun. Bu oyun tüm oyun firmalarının yapması gerekeni yaptı ve Türkçe yaptı. 2.2 milyon kelime çevirildi ve bu şuana kadar ki dünya rekoru. Sadece bu bile almaya sebep.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı