Kingdoms of Amalur: Re-reckoning alınır mı?

Katılım
8 Temmuz 2020
Mesajlar
4.857
Makaleler
1
Çözümler
39
Steam'de Skyrim, Witcher 3 benzeri oyunları araştırırken karşıma çıktı. Yorumları çok olumlu, grafikleri ve kamera açıları çok eski ve zayıf olsa da aksiyon tarafı iyi gibi, hikayesi için de iyi demişler. Türkçe yamasını da buldum. Önerir misiniz, oynayan arkadaşlar var mı?
Alternatif olarak yaz indirimlerinde yine Skyrim türündeki açlığı bastırmak için avowed almayı düşünüyorum. Kingdoms of amalur yerine bütçeyi Avowed'e mi ayırmalıyım yoksa amalur için 4.75 dolar değer mi? Ek olarak: Avowed Game Pass'te var biliyorum fakat Game Pass, korsan vs. kullanmıyorum, alırsam Steam'den alacağım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Two Worlds 1'le açık dünya RPG türüyle tanıştıktan sonra Kingdoms of Amalur da beni türe alıştırmıştı. Bana kalırsa bayağı alınır, geçmişi olunca yazdıklarım ne kadar tarafsız olabilir/görünebilir bilmiyorum ama öyle olmasaydı bile eleştirilebilecek pek bi' şeyi olmayan bi' oyun (bence).
Şimdilik benim gözümde Two Worlds 1 = "Oblivion 2", Amalur da "Skyrim 2" diyebilirim.

Oyunun ana olaylarından biri oynanışın esnekliği. Oyunda istediğiniz zaman "Fateweaver" NPC'lerine para vererek yeteneklerinizi ve sınıfınızı sıfırlayabiliyorsunuz. Oyundaki sınıf sistemi, savaşçı - büyücü - hırsızdan biri ("pure"/"full"), ikisi ("hybrid") veya üçünü de ("Jack of all Trades") oynamanıza olanak sağlıyor.

Savaş sistemi başlangıçta daha çok blok ve Tanklama (savaşçı) ya da kaçınmanızı (hırsız - büyücü) gerektiriyor ama ilerleyip yetenek açtıkça ve sınıfınızı yükselttikçe sistemi iliğine kadar kullanabiliyorsunuz. Oynanışın esnekliği ve yetenek komboları ile birlikte oldukça eğlenceli bir hal alıyor.

Hikaye, klasik bi' "dünyanın sonu gelebilir ve kurtaracak seçilmiş kişi sensin" hikayesi ve oyunun haritası (bence) yeterince büyük iki kısımdan oluşuyor. İlk kısma oyunun başından itibaren, ikinci kısma ise ana hikayede ilerledikten sonra erişebiliyoruz. Çoğu yer bir öncekinden farklı, kendini tekrar ediyor gibi hissettirmiyor. DLC'ler ana oyundan bağımsız kendi haritalarında geçiyor ve hikayeleri de bi' o kadar iyi.
Oyunun yavaş başlangıcına sabredip, aşabilirseniz ortası itibariyle sonuna kadar akıyor. Oynarken sıkıldığım çok nadir olmuştu, genelde yeni bir kasaba keşfettiğinizde diyalogları dinlerken ve görev toplarken beklemek, aksiyondan uzak kalmak biraz sıkıyor sadece. Tekrardan oynanışa/aksiyona geçtiğinizde kendini toparlıyor ama.
 
Son düzenleme:
Two Worlds 1'le açık dünya RPG türüyle tanıştıktan sonra kingdoms of amalur da beni türe alıştırmıştı. Bana kalırsa bayağı alınır, geçmişi olunca yazdıklarım ne kadar tarafsız olabilir/görünebilir bilmiyorum ama öyle olmasaydı bile eleştirilebilecek pek bi' şeyi olmayan bi' oyun (bence).
Şimdilik benim gözümde two worlds 1 = "oblivion 2", amalur da "Skyrim 2" diyebilirim.

Oyunun ana olaylarından biri oynanışın esnekliği. Oyunda istediğiniz zaman "fateweaver" NPC'lerine para vererek yeteneklerinizi ve sınıfınızı sıfırlayabiliyorsunuz. Oyundaki sınıf sistemi, savaşçı - büyücü - hırsızdan biri ("Pure"/"full"), ikisi ("hybrid") veya üçünü de ("jack of all trades") oynamanıza olanak sağlıyor.

Savaş sistemi başlangıçta daha çok blok ve tanklama (savaşçı) ya da kaçınmanızı (hırsız - büyücü) gerektiriyor ama ilerleyip yetenek açtıkça ve sınıfınızı yükselttikçe sistemi iliğine kadar kullanabiliyorsunuz. Oynanışın esnekliği ve yetenek komboları ile birlikte oldukça eğlenceli bir hal alıyor.

Hikaye, klasik bi' "dünyanın sonu gelebilir ve kurtaracak seçilmiş kişi sensin" hikayesi ve oyunun haritası (bence) yeterince büyük iki kısımdan oluşuyor. İlk kısma oyunun başından itibaren, ikinci kısma ise ana hikayede ilerledikten sonra erişebiliyoruz. Çoğu yer bir öncekinden farklı, kendini tekrar ediyor gibi hissettirmiyor. DLC'ler ana oyundan bağımsız kendi haritalarında geçiyor ve hikayeleri de bi' o kadar iyi.
Oyunun yavaş başlangıcına sabredip, aşabilirseniz ortası itibarıyla sonuna kadar akıyor. Oynarken sıkıldığım çok nadir olmuştu, genelde yeni bir kasaba keşfettiğinizde diyalogları dinlerken ve görev toplarken beklemek, aksiyondan uzak kalmak biraz sıkıyor sadece. Tekrardan oynanışa/aksiyona geçtiğinizde kendini toparlıyor ama.

Hocam teşekkür ederim yanıtınız için. Bir şans vereceğim o halde oyuna. Skyrim tarzı eski usul RPG'lere hasret kaldık bir de bunu deneyelim bakalım.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı