Kingspec 120 GB SSD ASUS FX553VE-DM416'e uyumlu mudur?

sergenatalmis

Hectopat
Makaleler
7
Yer
Adana
Daha fazla  
Meslek
Sosyal Bilgiler Öğretmeni
Laptopum ASUS FX553VE-DM416. Aşağıda linkte bulunan SSD uyumlu mudur? Sadece Windows kullanımı için alıyorum. Yazma okuma hızı çok yüksek bir ürün. Samsung'a 500 vermektense bu uygun geldi. Uyumlu mudur? Ve önerir misiniz?

Kingspec 120GB SSD

Sadece Windows kullanımı için alıyorsanız zaten PCI-e NVMe bir SSD tercihi yanlış. PCI-e NVMe ile SATA SSD arasındaki farkı sadece iş ağırlıklı yüksek depolama hızı gerektiren uygulamalarda fark edebilirsiniz. Günlük kullanım ve oyun için tercih ediyorsanız aradaki farkı hissetmeniz mümkün değil. Açılış kapanış hızlarında bile fark yok üzerinde yazan okuma değeri sizi yanıltmasın o değer bakılacak en son değerlerden bir tanesi.

Fiyat performans olarak SU800 256 GB veya 850/860 EVO alabilirsiniz. Bütçemi aşar derseniz maximum bütçe belirtin.

Adata SU800 256GB 560-520MB/s SSD (ASU800SS-256GT-C)

oyun kurmayacağım sadece windows için. M.2 ssd istiyorum çünkü cihazda m.2 slotu var ve onu değerlendirmek istiyorum. Oyun için ekstradan 2TB hdd dvd bölmesine takacağım. Benim attığım linkteki ürünü uyumluysa alacağım. onun dışında zaten 120gb m2 maksimum bütçem olan 200tl ye bulamam.

Ben gerekli öneriyi yaptım karar yine de sizin. Normal kullanımda M.2 PCI-e NVMe ile normal SSD'nin arasındaki farkı görebilmeniz mümkün değil. 200 liraya ADATA SU700 almanız daha mantıklı. En azından üründe problem olduğu zaman garanti işlemleri zahmetli değil ve daha dayanıklı NAND belleklere sahip.

Ben gerekli öneriyi yaptım karar yine de sizin. Normal kullanımda M.2 PCI-e NVMe ile normal SSD'nin arasındaki farkı görebilmeniz mümkün değil. 200 liraya Adata SU700 almanız daha mantıklı. En azından üründe problem olduğu zaman garanti işlemleri zahmetli değil ve daha dayanıklı NAND belleklere sahip.

Tamam da ben laptopun M.2 slotunu değerlendirmek istiyorum HDD slotunu değil. Şimdi hed sökersem M.2 boş kalacak 120GB'de beni idare etmez zaten. O zaman siz bana 120 GB'lik bir M.2 SSD önerin.

Render mı çekiyorsunuz? Bütün gün iş programları mı kullanıyorsunuz? Youtuber mısınız? O zaman NVMe'ye ihtiyacınız yok, arkadaş bunu anlatmaya çalışıyor size. SSD'lerde depolamaya para yatırarak daha fazla verim alınır. Yazma hızınız 3 kat hızlı olsa ne olacak? 2 benchmark yapıp arkadaşlarınıza hava basmak dışında hiçbir fark hissetmeyeceksiniz.

Ki SSD'nin olayı da okuma yazma hızı değil, erişim hızıdır. En kötü SSD ile en iyi SSD arasında milisaniyeler kadar fark bile yoktur.

@Neurevt çok güzel bir öneri sunmuş, Normal 2.5 inç SSD alın, M.2 boş kalsın, ileride ucuzlayınca hızlı bir disk alırsınız diye demiş.

Ha, keyfiniz bilir. İsterseniz alın, 128 GB SSD ile ne yapacaksınız artık bilemiyorum.

Edit: Bir de istediğiniz SSD'yi Aliexpress'ten alacakmışsınız. Hiç akıl karı değil. Çin'den de böyle fason malları getirmek hiç doğru değil. Geleceği bile belli değil o malların ki o NAND yongaların ne kadar uzun ömürlü olduğu belli değil.

İnnial komisyonunu geri alabilir miyim?

MI 5S cihazımdan Technopat Sosyal mobil uygulaması kullanılarak gönderildi.

Boşa çıkan harddiskinizi SSD Caddy ile DVD-ROM slotuna takıp kullanabilirsiniz. Böylece hem SSD'yi hem harddiski aynı anda kullanabilirsiniz. Yine de M.2 SSD istiyorum derseniz yine olur fakat NVMe arabirimli bir SSD belirttiğim gibi gereksiz masraf olacaktır. SATA arabirimli SSD'ler daha uygun fiyatlı. Fiyat performans olarak en mantıklı tercih SU800.

ASU800NS38-128GT-C A-Data Ultimate SU800 2.5" SATA 128 GB - Solid State Disk - Dahili - Nanokatalog

Verdiğiniz linki bir türlü açamadım dönüp duruyor yuvarlak şey 😀 Daha sonra DVD slotuna 2 TB'lik HDD takacağım onun için de candy dediğiniz aletin linkini verirseniz sevinirim. Çok teşekkür ederim bu arada önerileriniz için.

Render mı çekiyorsunuz? Bütün gün iş programları mı kullanıyorsunuz? YouTuber mısınız? O zaman NVMe'ye ihtiyacınız yok, arkadaş bunu anlatmaya çalışıyor size. SSD'lerde depolamaya para yatırarak daha fazla verim alınır. Yazma hızınız 3 kat hızlı olsa ne olacak? 2 benchmark yapıp arkadaşlarınıza hava basmak dışında hiçbir fark hissetmeyeceksiniz.

Ki SSD'nin olayı da okuma yazma hızı değil, erişim hızıdır. En kötü SSD ile en iyi SSD arasında milisaniyeler kadar fark bile yoktur.

@Neurevt çok güzel bir öneri sunmuş, Normal 2.5 inç SSD alın, M.2 boş kalsın, ileride ucuzlayınca hızlı bir disk alırsınız diye demiş.

Ha, keyfiniz bilir. İsterseniz alın, 128 GB SSD ile ne yapacaksınız artık bilemiyorum.

Edit: Bir de istediğiniz SSD'yi Aliexpress'ten alacakmışsınız. Hiç akıl karı değil. Çin'den de böyle fason malları getirmek hiç doğru değil. Geleceği bile belli değil o malların ki o NAND yongaların ne kadar uzun ömürlü olduğu belli değil.

M.2 istememin sebebi tamamen boş yuvayı degerlendirmek çünkü M.2 aldıktan iki ay sonra 2 TB HDD ile DVD slotunu değerlendireceğim. Çok fazla depolanacak verin olduğundan böyle bir yol seçtim. Zaten NVMe arasında fark olmadığından arkadaşın bir başka M.2 SSD teklifini kabul ettim. 120GB istememin sebebi sadece Windows için. Açılış hızı, Chrome'da gezinme, Camtasia ve 30GB boyutunda verileri daha hızlı aktarmak için. Daha sonra zaten gerekirse 500GB'lik M.2 takarım orada sıkıntı yok.

Sitede problem yok. 9.5 mm'lik bir Caddy alacaksınız unutmayın. 12.7 mm'lik kızaklar cihazınızla uyumsuz.

Ssd Caddy 9.5 Mm Dvd To Ssd Kızak 2 Hdd Bağlama - Hdd Caddy 9.5m - n11.com

12.png

@sergenatalmis

Tamam, şimdi anladım. Sizin depolamaya ihtiyacınız var. Bu yüzden 2 tane SATA slotunu da depolamaya ayıracaksınız, M.2 yuvasına da zaten bir tane SSD takabiliyorum, almışken en hızlısını alayım diye alacaksınız.

Kaliteli bir ürün tavsiye ediyorum size. Yerinizde olsam 2 defa SSD almam. Paramı biriktirir, Samsung'un NVMe SSD'lerinden alırım. En kötü, Seyhoo'nun linkindeki M.2'ye takılan SSD'yi alın. Ama o Çin'den geleni almayın. Başınızı çok ağrıtır.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı