Kingston 240GB SSD nasıl?

Berkjann

Hectopat
Öncelikle herkese merhabalar, eski bir Laptop'um var ve bir süreliğine bir şey için lazım olacak. Şu anda açılma hızı çok yavaş ve herhangi bir dosyaya bile tıkladığımda açılması 1 saat sürüyor içinden de HDD kırtlamaları geliyor. Hepsini birleştirince sorunun muhtemelen HDD kaynaklı olduğunu düşünüp bir SSD takmaya karar verdim fakat hangi SSD'yi uyumlu olur. Bu konuda çok bir bilgim yok.
Markası Samsung modeli ise NP350V5C-sojtr içerisinden çıkan HDD'nin resmi aşağıda mevcut üzerinde bir sürü numara var. Hangisinin ne numarası olduğu yazmıyor modelini bulamadım. Aklımda şu SSD var fakat dediğim gibi uyumlu olur mu bilmiyorum.
Ayrıca Laptop'la işim bittikten sonra muhtemelen SSD'yi söküp normalde kullandığım bilgisayarıma takacağım. O sebeple bu bununla tam uyumlu çalışmaz daha aza şunu al gibi öneriler yapmayın çalışıyor ve birazda olsa performans artışı sağlıyorsa benim için tamamdır ama eğer derseniz ki bu Laptop'a istediğin SSD'yi tak SATA protokolü sebebiyle hiçbir performans alamazsın. O zaman bir HDD bakarım.

Aynı bilgisayar hakkında daha önce 2 kere konu açılmış fakat birinde @MF çok bir fark olmaz demiş. Diğerinde arkadaş sadece SSD tavsiyesi istemiş. Kimse uyarmadan sadece SSD tavsiye etmiş, o sebeple böyle bir konuyu bir daha açıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum çok uzattım farkındayım.

Dosya Ekleri

• 20210712_212819.jpg
    20210712_212819.jpg
    421,1 KB · Görüntüleme: 46

SATA 2 portta bu SSD'nin 120GB olanını kullanıyorum. Kesinlikle SSD almanı öneririm. Bilgisayara inanılmaz bir performans katıyor.

SATA 2 ile SATA 3 arasındaki en bariz fark okuma ve yazma hızları. 1 GB dosyayı kopyala yapıştır yapmak SATA 2'de 6 dakika sürüyorsa SATA 3'te 3 dakika sürer.

Kısa bir tane de örnek vereyim. HDD'de Windows 10 kuruluyken fotoğrafın açılması 30 saniye sürüyordu. SSD'de bu süre 4-5 saniyeye kadar indi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı