M.Ali.ASLAN
Kilopat
Daha fazla
SSD'lerin yeni yeni çıktığı zamanlarda kingston'un 3k serisi SSD'sini almıştım. SSD'yi sisteme takıp hız testi yapmıştım. Hızı 120MB/sn olarak göstermişti bayağı moralim bozulmuştu. Garantiye yolladım, garanti ürünü değiştirdi. Garantiden gelen SSD ile test yaptım bu sefer 200 MB/sn değerlerini gösteriyordu. Tekrar garanti yoluna koyuldum servisteki yetkili bunların hızı teorik olarak 530MB/sn demişti bende haaaa tamam diyip 2,5 yıl boyunca o SSD'yi kullandım. Aradan 2,5 yıl geçti SSD'yi değiştirdim Corsair'in Force Le SSD'sini aldım SSD de hız testi yaptım 560MB/sn gösterdi. Tam denileni yaptı yani. O 560 MB/sn değerini görünce ilk önce bana bunlar teorik olarak hikayesini anlatan yetkiliye kalayladım sonrada kingston'a. Bilmiyorum bu konu hakkında ne dersiniz. Sizce, Corsair in o değeri vermesi ama Kingston'un denileni yapamamasındaki asıl sebep Corsair'in 3D NAND teknolojisine sahip olması mı? Ve bana satılan Kingston bozuk mu yoksa SSD'ler ilk zamanlarında o kadar mı performans verebiliyordu? Bunları öğrenebileceğimiz az kişiler var bir merak üzerine sordum. Cevaplarınızı bekliyorum.
Son düzenleyen: Moderatör: