Kingston A400 SSD sağlığı %90'lara düştü

DangeriousHD

Hectopat
Daha fazla  
Kingston A400 kullanıyorum ve 2020'nin ocak aylarında satın aldım ve o zamandan beri kullanıyorum aklıma takılan bir sorunla karşılaştım sizlere danışmak isterim.

ASDFSFDASDFASDFS.PNG

Alttaki fotoğrafta "SSD wear ındicator" 9 olarak gözüküyor. İnternette araştırdığım kadarıyla kalan ömrü, aşınmışlığı gibi anlamlara geliyor ve SSD'imden kaynaklı oyunlarda anlık donuyor. Garantisi hala duruyor iki ay sonra bitecek sizce garantiye yollamalı mıyım?

asdfasdfsafsafas.PNG

Normalde kronik sorunlu bir model kendisi. Sıcaklık ve badsector göremedim. Şahsen 1 yıla göre %10 düşüş bence gayet normal. 10 TB civarı veri yazmışsınız 20 civarı okumuşsunuz. Sağlık nadiren hatalı gösterebiliyor. Eğer 2-3 ay içinde ciddi bir düşüş olursa o zaman şüphelenebilirsiniz. Dediğim gibi 1 yıldan fazla olmuş.

Normalde kronik sorunlu bir model kendisi. Sıcaklık ve badsector göremedim. Şahsen 1 yıla göre %10 düşüş bence gayet normal. 10 TB civarı veri yazmışsınız 20 civarı okumuşsunuz. Sağlık nadiren hatalı gösterebiliyor. Eğer 2-3 ay içinde ciddi bir düşüş olursa o zaman şüphelenebilirsiniz. Dediğim gibi 1 yıldan fazla olmuş.
"CRC Error Count" Altındaki "SSD wear Indicator" de 9 yazması aklıma çok takıldı ondan konuyu açtım. Güzel cevabınız için teşekkürler ediyorum.

Kingston A400 kullanıyorum ve 2020'nin ocak aylarında satın aldım ve o zamandan beri kullanıyorum aklıma takılan bir sorunla karşılaştım sizlere danışmak isterim.

Eki Görüntüle 1226473

Alttaki fotoğrafta "SSD wear ındicator" 9 olarak gözüküyor. İnternette araştırdığım kadarıyla kalan ömrü, aşınmışlığı gibi anlamlara geliyor ve SSD'imden kaynaklı oyunlarda anlık donuyor. Garantisi hala duruyor iki ay sonra bitecek sizce garantiye yollamalı mıyım?

Eki Görüntüle 1226474

Ben de 120 GB'ını kullanıyorum 3 yıl önce HDD ile aynı zamanda aldım HDD de daha çok veri yazıp sildiğim halde sağlığı 100 ama SSD'nin sağlığı 80.

İlk aldığım zamanki disk mark test sonucum
SSD2.png

Şu anki test sonucu
2021SSD.PNG

@mutlu pide 2 seneye göre değerlerde yükselme var gibi gözükebilir ama yanıltmasın büyük ihtimal arkada bazı uygulamalar varken test yapmışımdır o zamanki cahilliğime verin.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı