Kingston Datatraveler 100 G3 64 GB ömrüne nasıl bakılır?

Makaleler
49
https://www.hepsiburada.com/kingsto...gb-usb3-0-usb-bellek-dt100g3-64gb-pm-bd303510 USB belleğim var. Bunun ömrüne bakılabilir mi? 60 ay garantisi var. Yıla göre yaparsak; 5 yıl garantisi var.

Ayrıca buna başka yedek almadan verilerimi arşivlesem kolayca bozulabilme olasılığı var mıdır? Başka yedek alacak yerim yok. PC'nin HDD'si var. Ancak bilgisayar benim odamda olduğu için sıklıkla ben bakıyorum. Ama arada sırada ailem bilgisayara bakıyor. Yani bilgisayar benim değil. Ailecek kullanıyoruz.

5 yıl garantisi olduğunu söyledim fakat bozulup verilerim gidebilir. Asıl sıkıntı burada. Belki sonradan başka bir USB bellek alabilirim ama şimdi alamam. Benim verilerim önemli. Hepsi değil ama bir kısmı anı olduğu için yedekleme yapacağım. Şu anda Google Drive'da yedekleme yaptım. 15 GB'nin 5 GB'si doldu.

Google'ın alanı dolduğu zaman mail bile gelmiyor. O derece değişik bir şey. O yüzden bu USB belleği almak zorunda kaldım. Asıl olaya girecek olursak; ömrüne bakabileceğim bir program/yazılım var mı? Veriler kaybolmasın yeter.

Genelde USB'lerin ömrü programlarda gözükmez. Yani durumları. Hem diskler programlarda sorunsuz gözüktüğü halde bile bozulabilirler.
Yine de HDD Sentinelden sağlığı gözüküp gözükmüyor mu diye bakabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…