Kingston DataTraveler Exodia USB önerisi

Exodia M modelinin 128 GB olanı var bende. Bence almayın, diğeri konusunda bir bilgim yok ancak bahsettiğim modelde 2 GB dosya aktarırken 3 MB aktarma hızına denk geldim.

Eskiden olsaydı Kingston marka önerirdim. Fakat artık Kingston'ı tek bir model hariç (DataTraveler Max) önermiyorum. Çünkü yeni USB bellekleri oldukça yavaş. Yazma hızı 10 MB/s seviyesinde geziyor.

Onun yerine SanDisk Ultra Flair veya Ultra Luxe öneririm. Bu modeller 150 MB/s okuma ve 20 ile 60 MB/s yazma hızı veriyor. SLC Cache sayesinde küçük dosyalar atarken 60 MB/s gibi hızlara ulaşabiliyor. SLC Cache sonrasında da 20 MB/s gibi Kingston'ın birçok USB belleğinde zor gördüğümüz hız ile devam ediyor.

@yusuf6554 Sandisk Cruzer Glide nasıldır? Elimde var ve bir tane USB almayı düşünüorum. Konudakiler, Cruzer Glide ve Ultra Flair arasında kalmıştım.
Ultra Flair tabii ki. Cruzer serisini pek önermiyorum. Ultra Flair daha mantıklı.

Çok da 20 değil. Başta yüksek olsa da sonrasında 13 civarı seyretti (genel olarak 11-16 arası yalpaladı ama düşük kısmın ortalaması alınsa 13,5 falan çıkar). Toplamı 15,7 GB eden 55 .mp4 video.
Ve alet alev aldı. Keşke elimde kızılötesi sıcaklıkölçer olsaydı. Güzel tahmin yapabildiğimi düşünmediğim için bir değer söylemeyeceğim ama parmağımı 10 saniye bile tutamıyorum.
Şu an yarısında, kalanı da böyle gidecektir diye düşünüyorum. Başta değerlere bakmadım, sonradan aklıma geldi. Zaten bence asıl olay uzun soluklusu.

1679391528030.png

USB ile pek işim olmuyor. Olursa da bundaki gibi ayda yılda bir oluyor. O yüzden çok dert değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı