Kingston DDR3L RAM yanına hangi RAM alınmalı?

stillwerise44

Megapat
Makaleler
2
Daha fazla  
2016 yılında almış olduğum laptopumda Single channel 8 GB RAM var ve yanına bir 8 GB daha eklemek istiyorum. CPU-Z'den RAM modelime baktım ve aynı modeli satışta bulamadım.

Anladığım kadarıyla RAM'im CL11. herhangi bir 1.35v CL11 RAM modelini satın alsam uyumlu çalışırlar mı? Aklımda şu ürünü almak var;

Samsung M471B1G73QH0-YKO PC3L-12800S 8 GB 1600MHZ DDR3 Laptop RAM

Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden sağ olun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam henüz laptopun içini açmadım ama ızgaralardan ışıkla baktığımda çiplerin üzerinde Kingston yazıyor, sanırım attığınız modelde hynix vs. gibi çipler de kullanılabiliyormuş, sıkıntı yaratır mı sizce?

Hiçbir sıkıntı yaratmaz hocam.

Bu fiyata satılan tüm Kingstonlar sahte yada 2.el oluyor.

Koduna bakınız üretimden kaldırılmış diyor zaten.

Orijinal gerçek ram budur. Normal fiyatıda 1300 lira civarı doğrudur .

500 civarı ve altı olanlar sahte 2.el.

Sadece Samsung kullanan tek marka var oda Bigboy.

Attığınız Samsungda sahte yada 2.el ama sıkıntısı yoksa uyar. Samsung DDR3 Ram üretimini yıllar önce bitirdi 10 yıl önceki tarihli olabilir. Samsung DDR3 yongası üretiyor sadece. Bigboy da o yongalardan alıp üretim yapıyor.

En uygun 2.el sahte çıkmayacak RAM'de budur.

Dedikleriniz muhtemelen doğru hocam. Zaten benim de aklımda önce ikinci el bilindik bir laptoptan çıkma bir RAM bulmak vardı ama uğraşmak istemedim. Açıkçası fazla para vermek de istemiyorum çok mühim bir yatırım gibi durmuyor çünkü. Sizce alınır mı bu piyasadaki 300-400 TL'lik modellerden? Ne sıkıntı yaratabilirler?

Bence çakma da olsa alınır, şahsen 4 senedir sahte bir Kingston ram kullanıyorum sorun olmadı hiç. Zaten DDR3 eskide kaldı artık çok da yatırıma gerek yok

Bence çakma da olsa alınır, şahsen 4 senedir sahte bir Kingston ram kullanıyorum sorun olmadı hiç. Zaten DDR3 eskide kaldı artık çok da yatırıma gerek yok
Açıkçası muhtemelen alacağım herhangi bir model aynı işi yapacaktı evet, ama hani olur da nakliyede veya bilgisayara taktığımda bir sorun oluşursa kendime bir muhattap bulabilmek için Vatan Bilgisayar'dan şu modeli aldım.
GSKILL 8GB Value DDR3L 1600Mhz CL11 1.35V Tek Modül Notebook Ram
Yardımlarınız için hepinize teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…