Kingston DTX-64GB USB belleğin hızı 10-12 MB/s hızlara kadar düşüyor

furkn1711

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, USB 3.2 Gen 1 Kingston marka 64 GB’lık flash belleği satın aldım. Bilgisayarımdan flash belleğe tek parça 3,4 GB’lık dosya atmaya çalıştığımda gönderme hızlarının çok değişken olduğunu fark ettim. Başlarda 60 MB/s hızlara ulaşırken 5-6 saniye sonra 10-12 MB/s hızlara düşüyor ve gönderme işlemi bitene kadar ortalama bu hızlarda kalıyor.
Bir de şöyle bir tuhaflık var: Göndermeyi duraklatıp hemen arkasından tekrar başlattığımda hız birden 100 MB/s’ye ulaşıyor ve birkaç saniye sonra ise 1 MB/s’in altına düşüyor. Hatta bir keresinde 600 MB/s hızına ulaştı. Bunun sebebi ve çözümü nedir?

SSD: Samsung 990 Pro 2 TB
Flash: Kingston DTX-64GB 64GB USB3.2 Gen 1 DataTraveler Exodia

Dosya Ekleri

• 11mb.png
    18,3 KB · Görüntüleme: 5
  • 80mb.png
    18,3 KB · Görüntüleme: 4
  • Ekran görüntüsü 2025-09-11 175044.png
    23,8 KB · Görüntüleme: 4
  • flash hızı.png
    41,3 KB · Görüntüleme: 4
  • 660.png
    18,5 KB · Görüntüleme: 6
Bu sorun ısınması kaynaklı oyüzden şiddetle demir kasa öneriyoruz. Plastik kasada ısı dağılımı olmuyor ve ısındığı için hızları çakılıyor.

Bu sorun ısınması kaynaklı oyüzden şiddetle demir kasa öneriyoruz. Plastik kasada ısı dağılımı olmuyor ve ısındığı için hızları çakılıyor.
Demir kasa flashım da var onda da aynı sorunları yaşıyorum. Ayrıca flashı daha yeni aldım taktım 2-3 saniye de mi ısınıyo bu cihazda hemen hızı düşüyo? sanmıyorum.

laptop: acer nitro 16 - R7 7840hs - rtx 4070

Reddit'te birkaç yoruma göre temel donanımları USB 2.0 ama kontrolcüsü 3.2 için uygun model olduğundan ötürü anca kısa süreli şov yapabiliyor gibi duruyor. Yüksek hız var ama istikrar yok yani. Ayrıca diğer tüketicilerin testlerine görede bu Flash Belleğin ne olduğu belli:

Sorun sizde değil, sorun aldığınız belleğin dandik olması yani.

Isınma konusunda ise: Demir kasa ile aktarma testi yaparsanız fark edersinizki saniyesine ısınmaya başlıyorlar.

İyi bari ucuza almıştım zaten buna da şükür. Sorunun bilgisayarımdan kaynaklandığını düşünmeye başlamıştım. Sorunun flashta olduğunu öğrenmek sevindirdi. İyi bir flash önerisi yapar mısınız? 32-64gb.

İyi bir flashı nasıl anlarız

SSD'ler gibi donanımını hakkında pek bilgi olmaz. En iyi anlama kullanıcı yorumları ve incelemeler oluyor.

Bütçe ne kadar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…