Kingston Fury HyperX 8 GB DDR4 RAM ile farklı marka model RAM çalışır mı?

Hüseyinemir

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar, benim kullandığım RAM Kingston Fury HyperX 8 GB DDR4. 16 GB RAM yapmak istiyorum. DDR4 olan farklı bir marka RAM alsam sıkıntı olur mu?

Hocam RAM'in farklı marka olmasından ziyade frekans ve voltaj değerleri önemli, bu değerler de aynı veya yakın ise sorun olmayacağını düşünüyorum. Tabii ki aynı marka kullanmak her zaman daha iyi, daha senkron çalışır vs. vs. Ama fiyat performans açısından düşününce aynı marka pahalı olabiliyor. Dediğim gibi; MHz değerleri aynıysa veya yakınsa sorun olmaz. (not: Voltaj değerleri aynı olmalı.)

MHz değerleri ile CL değerleri aynı olduğu sürece birlikte çalışmama olasılıkları düşüktür. Ama kit şeklinde alıp kullanırsanız sıfıra yakındır birlikte çalışmama olasılığı.

Arkadaşlar, benim kullandığım RAM Kingston Fury HyperX 8 GB DDR4. 16 GB RAM yapmak istiyorum. DDR4 olan farklı bir marka RAM alsam sıkıntı olur mu?

MHz değerleri ile CL değerleri aynı olduğu sürece birlikte çalışmama olasılıkları düşüktür. Ama kit şeklinde alıp kullanırsanız sıfıra yakındır birlikte çalışmama olasılığı.

Aynen, dediğiniz gibi CL değerleri de önemli ama CL14 ve CL16 gibi hemen hemen eşit seviyelerde olan RAM'lerde sorun olmuyor, örneğin bende de hem CL46 hem CL42 Çift RAM kullanıyorum ve sorun teşkil etmiyor.

Aynen, dediğiniz gibi CL değerleri de önemli ama CL14 ve CL16 gibi hemen hemen eşit seviyelerde olan RAM'lerde sorun olmuyor, örneğin bende de hem CL46 hem CL42 Çift RAM kullanıyorum ve sorun teşkil etmiyor.
Evet haklısınız ama birbirine ne kadar yakın ramler olursa o kadar iyi oluyor. Kit olarak aldığımız RAM'ler bile birlikte çalışmayabiliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı