Kingston Fury Renegade 2 TB NVMe Hızı Düşük

Samanada

Centipat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Kingston Fury Renegade 2 TB NVMe
Anakart
ASUS ROG STRIX B650-E
Merhaba.
Anakart: ASUS ROG STRIX B650-E
İşlemci: AMD Ryzen 7 7800 X3D
RAM: Kingston Fury Renegade RGB 32 GB DDR5 6400MHz CL32 Performans RAM Kit (2x16 GB) KF564C32RSAK2-32
Elimde yaklaşık olarak haziran ayının başından beri kullandığım Kingston Fury Renegade 2 TB NVMe SSD mevcut. SSD eklemesi yapmak istediğim için bir araştırma yaptım ve yine aynı modelden almaya kadar verdim. Yalnız bu araştırma sırasında, elimde bulunan Kingston Fury Renegade 2 TB NVMe SSD'nin okuma ve yazma değerlerinde bir sıkıntı olduğunu fark ettim. Aldığım yer ile görüştüm ve aşağıya eklediğim CrystalDiskMark ile atto sonuçlarını gönderdim. Üründe sıkıntı olduğunu ve onlara göndermemi istediler. Bu süre zarfında kullanabileceğim başka bir SSD olmadığı için ve ürünün indirimde olması sebebi ile aynı üründen 3 adet sipariş ettim. Bugün yeni SSD'ler elime geçti ve bir tanesinin montajını yaptım. Bu ürünün de hızı konusunda bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum. YouTube üzerinde inceleme yapan bir kişinin sonuçları ile birlikte kendi sonuçlarımı görsel olarak ekliyorum. Diğer iki ürünü açıp açmama konusunda çok kararsızım. Kronik bir sorun olma ihtimali var ise paketlerini hiç açmadan iade seçeneği ile yola devam edebilirim. Anakart ya da BIOS ile ilgili bir ayar yüzünden sorun yaşama ihtimalim olabilir mi? Bilgili arkadaşlardan yorum ve öneri yapmalarını rica ediyorum.
Mevcut SSD CrystalDiskMark sonuçları:

Ekran görüntüsü 2023-12-02 184425.png

Mevcut SSD ATTO Disk Benchmark sonuçları:

Ekran görüntüsü 2023-12-02 190705.png

Yeni SSD CrystalDiskMark sonuçları:

Ekran görüntüsü 2023-12-02 183234.png

Yeni SSD ATTO Disk Benchmark sonuçları:

Ekran görüntüsü 2023-12-02 191147.png

YouTube incelemesinde alınan CrystalDiskMark sonuçları:

Ekran görüntüsü 2023-12-02 202222.png

YouTube incelemesinde alınan ATTO Disk Benchmark sonuçları:

Ekran görüntüsü 2023-12-02 195616.png