Selam dün yeni aldığım Kingston Fury renegade PCI-e 4.0 NVMe M.2 SSD 1 TB elime ulaştı. Disk klonlama sonrasında ölçüm yaptım ve hızın çok düşük olduğunu gördüm. Normalde değerler 7.300MB/s okuma, 6.000MB/s yazma olması gerekiyorken benim aldığım değerler 791 okuma 819 yazma şeklinde. BIOS güncel Firmware güncel durumda. Yazan çoğu çözüme baktım ama çözüm bulamadım. Anakartım: Gigabyte Z97X-UD5h-bk. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Anakartın M.2 yuvası PCI-e2.0 X2 hızında çalıştığı için alacağınız hızlar aşağı yukarı 800 mb/s, siz de bu hızın tamamını alıyorsunuz zaten. SSD'nin tüm hızlarını kullanmak için PCI-e 4.0 destekli bir anakart almanız lazım, bu da komple sistemin değişmesine kadar gider.
Peki pci-e 4.0 destekli bir converter alsam bu ssd'nin tüm performansını alabilir miyim ? Alabilirsem bu conterter için bir öneride bulunabilir misiniz ?
Gen3 x16 alman lazım ama dediğim gibi limite takılacaksın mecburen çünkü anakartın x16yı ekran kartına veriyor ve 2. slota taktığın zaman x8 hızına düşecek otomatik olarak.