Çözüldü Kingston Hyper X 8 GB DDR4 3200MHz RAM overclock yapıldıktan sonra bozulur mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

350070

Megapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Makaleler
4
Kingston Hyper X 8 GB DDR4 3200MHz CL16 RAM'e sahibim. Anakartım B450M S2H.
Ben ilk olarak 16-22-22-22-42 yaptım,
Voltaj değerini değiştiremedim 1.35V'de XMP profilinin sağladığı değer.
XMP profil 1'deki 3200MHz'yi 3600MHz yaptım.
Şu anlık bir sıkıntı olmadı çok şükür.
İleri de bir sıkıntı falan olur mu? Birden bozulur mu yani?

Son düzenleme:
Daha yeni aldım RAM'i hocam 1 Ay olmadı.
Yinede OC yapmadan kullanmaya devam et. Zaten 1 aylık bir Ram ise sorun devam ederse garantiden değiştirebilirsin. 3200 MHz RAM bende kullanıyorum ve hiçbir problem yaşamıyorum. Gayet akıcı. Sende farklı bir problem olabilir. Oynadığın oyunlar HDD mi ? SSD de kullanıyor musun ? Bunları açık bir şekilde yaz bakalım bir çözüm yolu bulalım.

RAM'de bir sıkıntı yok ki hocam. Sadece doğru girdiler bulmam lazımdı. Sabah doğru halletim. Gecikme süresini Memtest 88'den 70' kadar bile indirdim. Çok rahat sistemim şu an.

Süper! O zaman sorunun çözüldüyse ne mutlu sana

Teşekkür ettim hocam. Bu XMP profili gecikme süresini arttırıyor bence. Bu yüzden yüksek frekans olsa bile lag giriyor sisteme.

Girdiğim değerler bu sefer 17-19-19-19-42 3600MHz çok rahat harbiden bayağı iyi. Ve +10 FPS kazandım GTA 5 ve Darksouls'ta. LoL'de daha da artacağını tahmin ediyorum.

Gecikme süresi artar evet. İlk başta tam olarak doğru ayar yapamadığın için de drop yemiş olabilirsin. +10 FPS güzel bir değer. İyi eğlenceler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…