Kingston HyperX 16 GB 3600 MHz RAM en fazla kaç MHz çıkabilir?

Bende şu sıralar Ram OC ile ugrasıyorum fakat takıldıgım noktalar oluyor. Öncelikle Thaiphoon Burner ile Ram belleklerinizin Die modelini ve üreticisini bilmek gerekiyor. Bildiğim kadarıyla en iyi OC potansiyeli Samsung B-die belleklerde oluyor.

Biliyorum ama en fazla kaça çıkabilir onu merak ediyorum.

Deneme yanılma yapmanız lazım benim 3600 t Force 3900 küsurdeydi bir ara PC kapanmaya başlayınca 3833 mü ne ona düşürdüm şu an sorunsuz çalışıyor zaten ayarı yaptığınz zaman PC açılmazsa BIOS ekranına girip düşürürsünüz değeri.

Eklemek gerekirse de Ryzen Dram Calculator programı size rehber olup merak ettiğiniz soruların cevabını büyük ölçüde verecektir. Burada ram belleklerinizin doğru bilgilerini girdiğinizde frekans denemesi yapabilirsiniz. Girdiğiniz frekansta calısması ıcın ne kadar voltaj yada CL değeri girmeniz gerektiğini de belirtiyor.

RGB'siz versiyonunu kullanıyorum. 4200 MHz CL18 değerlerine çıktığını duydum ama hiç denemedim. Bana XMP versiyonundaki hali yetiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…