Kingston HyperX 2x4 8 GB belleklerden 1 tanesi arızalandı, ne yapmalıyım?

ipee

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam,
Kingston HyperX Genesis DDR3 2 x 4GB KHX1600C9D3K2/8GX
1600MHz RAM | CL9 240-Pin DIMM Kit 1.65V belleğe sahibim ve ramlerden 1 tanesi arızalandı.

Sizlere sorum olacak,

Bu tek parça 4 gb ram tek başına sorunsuz çalışır mı?
En az 8 gb ram düşündüğüm için yanına aynısından alıp 4x2 + 4gb şeklinde mi kullanmak mantıklı? Yoksa 8gb daha iyi bir RAM alıp sağlam 4 gb rami kenara koymak mı mantıklı olur.
Eğer bu 4 gb tek başına sorunsuz çalışır derseniz aynısının 8 gb bir tane daha alacağım.

Fikirleriniz çok önemli arkadaşlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı anakartlarda, çift kullandığın RAM'ler daha performanslı çalışıyor. Tek 8GB yerine, çift 4GB daha iyidir. Tek başına da 4GB'lık RAM ise sorunsuz çalışacaktır.

Bazı anakartlarda, çift kullandığın RAM'ler daha performanslı çalışıyor. Tek 8GB yerine, çift 4GB daha iyidir. Tek başına da 4GB'lık RAM ise sorunsuz çalışacaktır.
Üstad yani gidip şu rami alsam birlikte çalışırlar mı sorun yaşamaktan korkuyorum .
Kingston 4Gb Hyperx Genesis Ddr3 1600Mhz Cl9 Pc Ram - Vatan Bilgisayar

Benim arızalanan ramlerim de şunlar
8GB Hyperx Genesis DDR3 1600MHz CL9 Kit PC Ram - Vatan Bilgisayar

Çift paketteki 1 tanesi bozuldu bunlar eşmidir yoksa ayrı mıdır onu anlayamadım. Dual Single diyorlar ya çıkamadım işin içinden.

Kadiköy EXA bilgisayardan almıştım. Bana söyledikleri Seri üretim bitene kadarmış ömür boyundan kasıt..
Öyle bir şey olmaz. Sizin aldığınız ürünün garantisini niye ürünün üretilip üretilmediği etkilesin. Muadil ürün vermek zorundalar yada para iadesi.
Bu siteye girip bakın. Ömür boyu garantinin üründen beklenilen ömür kadar olduğu anlatılıyor. Bunu belirleyen üretici, ithalatçı firma veya doğrudan ülke belirleyebilir.
What Is a Lifetime Warranty?

Kingston sitesinde garanti koşulları açıklanmış. Ek olarak Rusya'da ömür boyu garanti süresinin 10 sene olarak belirlendiği yazılmış.
Warranty | Kingston

Sonuç olarak bellekler uzun seneler boyunca sorunsuzca çalışabilecek parçalar. 1-2 sene garanti veren yerlerden almak doğru olmaz. Ürünün üretimi bitti garantisi de bitti diyen yerden hiç alınmaz.
Alırken iyi araştırmak lazım.

Üstad yani gidip şu rami alsam birlikte çalışırlar mı sorun yaşamaktan korkuyorum .
favicons
Kingston 4Gb Hyperx Genesis Ddr3 1600Mhz Cl9 Pc Ram - Vatan Bilgisayar

Benim arızalanan ramlerim de şunlar
favicons
8GB Hyperx Genesis DDR3 1600MHz CL9 Kit PC Ram - Vatan Bilgisayar

Çift paketteki 1 tanesi bozuldu bunlar eşmidir yoksa ayrı mıdır onu anlayamadım. Dual Single diyorlar ya çıkamadım işin içinden.

Hiç bir sorun olmaz hocam rahatlıkla kullanabilirsin.

Öyle bir şey olmaz. Sizin aldığınız ürünün garantisini niye ürünün üretilip üretilmediği etkilesin. Muadil ürün vermek zorundalar yada para iadesi.
Bu siteye girip bakın. Ömür boyu garantinin üründen beklenilen ömür kadar olduğu anlatılıyor. Bunu belirleyen üretici, ithalatçı firma veya doğrudan ülke belirleyebilir.
What Is a Lifetime Warranty?

Kingston sitesinde garanti koşulları açıklanmış. Ek olarak Rusya'da ömür boyu garanti süresinin 10 sene olarak belirlendiği yazılmış.
Warranty | Kingston

Sonuç olarak bellekler uzun seneler boyunca sorunsuzca çalışabilecek parçalar. 1-2 sene garanti veren yerlerden almak doğru olmaz. Ürünün üretimi bitti garantisi de bitti diyen yerden hiç alınmaz.
Alırken iyi araştırmak lazım.

Hocam çok güzel yazmışsın ama burası Türkiye işte =) Kingston'a mail atmıştım dönüş yapmışlar . Mail aşağıdadır.

Dear Onur,

Thank you for contacting Kingston Technology.
In order to investigate your case further, we would require the following information:

-Make and model of your Computer/ Motherboard: ASUS/ASmobile M5A99X EVO R2.0
-Part Number of the Kingston-module KHX1600C9D3K2/8GX
-Revision number of the module – BOM - 9905403-198.A00LF
-Quantity of Kingston modules installed:
- Is there any other memory installed (non Kingston modules)? If yes, which one?
- Has this memory module ever worked? If yes, for how long?
-Exact BIOS and OS: Windows 8
-Please describe the problem and any troubleshooting you have tried:
I bought your RAM 3 years ago (HyperX Genesis). Until yesterday it worked fine but yesterday one of piece stop working. I could't install anything and couldn't work hard processing. When I go with my Kingston RAM to the merchant they said me "Warranty void is off" but when i searched in your site, i saw all RAM has a life time warranty. What am i to do with my Kingston?

- Your full address and telephone number.

We need this information in case we have to replace your product and create a service request to resolve your query.
We look forward to hearing from you.

Kind regards,

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı