Selam arkadaşlar. Kingston HyperX Fury 2x8 GB 2666MHz DDR 4 sahibim. Bundan 5-6 ay önce yaptığım Memtest86 da herhangi bir sorun çıkmamışken son 2 haftada 5 tane Memory corruptıon mavi ekranı yediğim için testi yeniden yaptım ve 7 tane hata aldım. Daha öncelerden RAM'lerin biri statik elektrik kaynaklı olduğunu düşündüğüm sebep ile yaklaşık olarak 1 hafta bozuktu daha sonrasında taktığımda bugüne kadar hiçbir hata vermemişti, bu yüzden RAM'lerin birini çıkarıp tek tek test yaptım ilk RAM'de 4 hata verirken ikinci RAM'de 0 hata verdi. İkisi aynı anda takılı iken 7 hata verirken tek tek taktığımda toplam 4 hata aldım. Anakarttaki RAM slotlarında sorun olabilir mi, yoksa ikisini aynı anda test edilerken bozuk RAM diğerini de mi etkiliyor? PC'yi yaklaşık olarak 1, 5-2 yıldır sürekli açık bırakıyorum gerek zamanında mining gerek şu an CS:GO'da AFK bırakma ya da kart düşürme amaçlı vb. Kingston'un resmi sitesinde HyperX modellerine ömür boyu garanti verdiği yazıyor PC'yi 2016 Haziran ayında almıştım yaklaşık olarak 6,5 yıl geçti. Sorularım kısaca şunlar olacak:
1- Sağlam RAM hiç ekstra hiçbir şey olmadığı halde bozulur mu?
2- Steam'de kart düşürmek için bazen 35-40 oyunu aynı anda açtığım olduğu ve bu durumlarda ister istemez RAM 6-8 saat 15, 5-16 GB civarında kullanıldı bu RAM'i bozar mı?
3- RAM'lerde garanti süreci nasıl işliyor ve bu süreçten şu an ben faydalanabilir miyim?
4- Yaptığım ekstra şeyler RAM'in bozulmasına sebep olabilir mi (uzun süre çalışma, uzun süre yük altında çalışma vb.)
5- RAM'in biri bozuk ise ikisini de mi garantiye göndereceğim?
1- Sağlam RAM hiç ekstra hiçbir şey olmadığı halde bozulur mu?
2- Steam'de kart düşürmek için bazen 35-40 oyunu aynı anda açtığım olduğu ve bu durumlarda ister istemez RAM 6-8 saat 15, 5-16 GB civarında kullanıldı bu RAM'i bozar mı?
3- RAM'lerde garanti süreci nasıl işliyor ve bu süreçten şu an ben faydalanabilir miyim?
4- Yaptığım ekstra şeyler RAM'in bozulmasına sebep olabilir mi (uzun süre çalışma, uzun süre yük altında çalışma vb.)
5- RAM'in biri bozuk ise ikisini de mi garantiye göndereceğim?
Son düzenleyen: Moderatör: