Kingston HyperX Predator Overclock

Blecade

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar. @Tolga Samet hocamın aldığı 2133MHz' lik bellekleri 3800MHz' ye çıkartması üzerine aşırı derecede gaza geldim. Elimde Kingston HyperX Predator 16GB 3200MHz CL16 bellekler var. Belleklerin kodu 'HX432C16PB3AK2/16'. Benim o kadar yüksek beklentim yok, ayrıca bellek konusunda pek fazla bilgim de yok. Bellekleri fazla yormayacak ufak bir overclock yapabilsem yeter. Mesela 3600MHz yeterli olur, daha fazlası da sıkıntı çıkartmayacaksa çok yormayacağı sürece hayır demem . Yardımlarınızı bekliyorum.

Sistemim:
i7 9700K
Asus ROG Strix Z390-E
GTX960
Cooler Master RS-600 G

Voltaj olarak 1.35V yeterli, zaten XMP değeri o şekildedir. Başlarken 18-22-22-22-42 gibi yüksek gecikme değerleriyle ve 3600MHz ile dene, ardından Memtest86 ile test et. Eğer stabilse baştan başlayarak CL değerlerini birer birer düşür. 2. ve 3. değer birbirinden bağımsız olamaz, birlikte düşür. Mantığı bu kadar, yüzeysel olarak en kısa bu şekilde tarif edilebilir sanırım

XMP ayarlarını açık mı bırakacağım? AI Overclock Tuner’ı manual mode’a aldığımda değiştiremiyorum hiçbir değeri. Ayrıca o 2. ve 3. değerin tek bir yerde gözüküyor olma ihtimali var mı? Bende 3 tane değer yazıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Blecade Dediğin gibi, ASUS tek bir seçenek sunmuş. 18-22-42 şeklinde girmen yeterli. Değerleri değiştiremiyorsan açık kalsın, zaten oynamış olacaksın. ASUS hiç kullanmadığımdan detaylı bilmiyorum.

Hallettim galiba, şu an Memtest86'yı yükledim ancak USB yazma programı geldi karşıma, testi nereden yapıyoruz?

@Blecade Zaten önce flasha yazacaksın, ardından onunla boot edeceksin. İlk 6 testi geçmesi önemli, diğerlerini beklemeden gecikmelerle oynamaya başlayabilirsin.

@Tolga Samet sürekli hatalar alıyorum, voltajı artırmalı mıyım?
Voltajı arttırdığımda da hata almaya devam ediyorum. Galiba silikon kalitesi vs. kötü bellek geldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Blecade Direkt 3600'den başlamak istedin, ben de ortalama gecikme değerlerini söyledim. Kazancın çok az olacak ancak uğraşırım dersen XMP profili üzerinden yürü. Frekans nereye kadar giderse senin için kardır. Ben olsam uğraşmazdım, Intel işlemcilerde zaten RAM gecikme süresi çok düşük. 40-50 ns'lerden bahsediyoruz. Ryzen işlemcilerde 60'tan aşağısını göremiyoruz oysaki.

Pes ettim, yine de çok teşekkür ederim yardımların için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…