Kingston HyperX RAM OC sorunu

Kadir Yiğit

Kilopat
Yer
istanbul
Daha fazla  
Herkese merhaba, benim anakartımda halihazırda takılı olan ve farklı zamanlarda satın alınmış iki adet Kingston HyperX RAM mevcut, bu RAM'ler 2400 MHz hızında çalışmakta XMP ile 2666 MHz seviyesine çıktım ve öyle kullanıyorum. Geçenlerde bu RAM'leri 3000 MHz'de çalıştırabilir miyim acaba diye gezinirken forumda 2400'ten 3000'e çıkabilme ile ilgili konuyu okudum yapmaya karar verdim, lakin RAM'lerden birisi istediğim hıza 3000 ve üstü MHz'e voltaj vererek ya da vermeden çıkıyor diğeri ise çıkamıyor, sorunun tam olarak ne olduğuna karar veremedim. Gerek CL değeri olsun gerek voltaj olsun 2666 MHz üstüne çıkmıyor, en son aklıma çip üreticilerini kontrol etmek geldi.

RAM'lerden biri SK Hynix, diğeri ise Micron çipine sahip, SK Hynix istediğim MHz değerine rahatlıkla çıkıyor, Micron ise 2666 MHz ötesine geçmiyor, bunun bir etkisi var mıdır?

Sistemimdeki konu ile alakalı bileşenler;
Anakart: ASUS TUF B450M PRO GAMING
İşlemci: Ryzen 5 2600 @4.1 GHz
RAM: Kingston HyperX Fury 2400 MHz (daha önce Intel sistemde kullanıyordum) @2666 MHz

RAM değiştir bununla uğraşma diyecek olanlar için belirtmek isterim şu an bana bu şekilde fazlası ile yetiyor sistem ben sadece merakımdam soruyorum. İlgilenecek herkese şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı