Çözüldü Kingston HyperX ve Corsair Vengeance RAM çalışır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

danger1905

Kilopat
Daha fazla  
  • Mevcut RAM: Kingston HyperX 8 GB DDR4 3000MHz RAM HX430C15PB3/8
  • İlave Edilecek: Corsair 8 GB (1x8GB) Vengeance Siyah DDR4 3000MHz CL16

Mevcut RAM var stoklarda fakat pahalı. Sizin önerileriniz neler?

Çözüm
Y
Evet çalışır. Dual Channel olacaktır büyük ihtimalle. CL değerlerinde fark var fakat bu Dual Channel olmasına engel değil diye biliyorum.

Çözüm
Anakart üreticileri ürettikleri anakartlarda hangi RAM modellerinin çalışacağını (DDR mi, DDR 2 mi, DDR 3 mü, DDR 4 mü,) ve de hemen hemen bütün markaların RAM'lerini eklemiş ve bu RAM'lerin uyumlu olduğunu ilan etmişken, birilerinin çıkıp şu marka uymaz, bu marka uymaz şu iki farklı marka uyumlu çalışmaz şu RAM'in Mhz değerleri farklı gibi gibi yorumlarda bulunması enteresan.

Çalışır fakat uyumsuzluk problemleri çıkartabilir.
Anakart üreticileri ürettikleri anakartlarda hangi RAM modellerinin çalışacağını (DDR mi, DDR 2 mi, DDR 3 mü, DDR 4 mü,) ve de hemen hemen bütün markaların RAM'lerini eklemiş ve bu RAM'lerin uyumlu olduğunu ilan etmişken, birilerinin çıkıp şu marka uymaz, bu marka uymaz şu iki farklı marka uyumlu çalışmaz şu RAM'in Mhz değerleri farklı gibi gibi yorumlarda bulunması enteresan.
yongaların farklı olması uyumsuzluk sorunu çıkarttıgı için aynı markadan almalarını belirtirler.

DDR4 2666 Mhz Kingston ile DDR4 2400 Mhz Corsair'in çalışmayacağını hangi mantık söyleyebilir. İki RAM markasının da soket slot yuvaları aynı ama Mhz değerleri ve markaları farklı. Birisi bana bunlarda nasıl bir uyumsuzluk sorunu olabileceğine dair bir bilgi verebilir mi. Anakart üreticileri kendi destek sayfalarında bu iki markayı ve Mhz değerlerini açıklamışken?

Kısacası bunlar reklam kokan hareketler : )

Yorumlarınızı tek tek okudum. Öncelikle teşekkür ediyorum hepinize. Benim bildiğim şeyler şu şekilde. Mhz değeri farklı da olsa en düşükte sabitlenir. Cl değeri en üstte yani kingston cl 15 bunu alırsam cl16 olacak. Mhz ler aynı sorun çıkmaz ama ben Asus anakartta xmp profil 1 yapıp 2400 de çalışan rami 3000 yaptım. Bu yüzden çalışsa bile tam performans alamayabilirim diye düşünüyorum. En iyi cevaptaki konu güzeldi beğendim. Benim mevcut kingston ram özelliklerine baktığımda 1.35v değeri olduğunu da gördüm. Kısaca 70 tl daha fazla para bayılıp birebir aynısından alacaz. Yapacak bişi yok.

Yorumlarınızı tek tek okudum. Öncelikle teşekkür ediyorum hepinize. Benim bildiğim şeyler şu şekilde. Mhz değeri farklı da olsa en düşükte sabitlenir. Cl değeri en üstte yani kingston cl 15 bunu alırsam cl16 olacak. Mhz ler aynı sorun çıkmaz ama ben Asus anakartta xmp profil 1 yapıp 2400 de çalışan rami 3000 yaptım. Bu yüzden çalışsa bile tam performans alamayabilirim diye düşünüyorum. En iyi cevaptaki konu güzeldi beğendim. Benim mevcut kingston ram özelliklerine baktığımda 1.35v değeri olduğunu da gördüm. Kısaca 70 tl daha fazla para bayılıp birebir aynısından alacaz. Yapacak bişi yok.
Ben de aynısını kullanıyorum. CL 15 diye almıştım, ileride 8 GB daha alır 16 yaparım diyordum ama fiyatı düşmeyen tek model bu herhalde, bir türlü inmedi. :D

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı