Kingston KC3000 okuma hızı normal yazma hızı düşük çıkıyor

247305

Hectopat
Merhaba,
ASUS TUF A15 FA507NV-LP023 laptopım için 2 adet 1TB'lik M.2 SSD aldım, Windows'u kuracağım SSD hızlı olsun diye Kingston KC3000 aldım, ikinci SSD ise MLD M300.
Laptopta 2 adet PCI-e 4.0 slotu var, Kingston 4.0 kullanıyor MLD ise 3.0 olduğu için 3.0 kullanıyor, iki ürünse hız testi yaptığımda MLD teknik özelliklerde yazan hızlara ulaşıyor fakat kinston acayip bir şekilde okuma kısmı doğru değerler fakat yazma kısmı aşırı kötü değerler veriyor, aşağıdaki ekran görüntüleri Kingston SSD'ye ait.
Bir de dikkatimi çeken farklı bir konu ise, MLD SSD de defalarca test yapmama rağmen CrystalDiskInfo'da okunan ve yazıpan toplam değerler olması gerektiği gibi çok düşük 90-100GB civarı, Kingston'da ise 1721GB okunan 695GB yazılan gösteriyor, her test yapışımda ise bu değerler test başına 150-200GB olacak şekilde artıyor, iki SSD'ye de aynı testi yapıyorum?
Ürünün orijinal olduğunu Kingston programından, kutu içerisinde key ve ürünün seri numarasından doğruladım,
Kingston KC3000 okuma 7000mb/s yazma 6000mb/s olması gerekiyor.
Konu hakkında bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.

1700110472994.png

1700110834867.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Chipset sürücülerini düzgün kurdunuz mu?
Windows 10 mu 11 mi kullanıyorsunuz?
Ayrıca pilde çalışırken SSD okuma yazma değerlerini düşük veriyor bu bilgisayar. Bilginiz olması açısından yazdım.

Ayrıca pilde çalışırken SSD okuma yazma değerlerini düşük veriyor bu bilgisayar. Bilginiz olması açısından yazdım.
bütün sürücüleri Asus un Armoury Crate uygulamasından güncel kurdum, chipset dahil.
Windows 11 kullanıyorum,
pilde değil prizde iken testleri yaptım, testleri turbo modda iken yaptım, diğer modları da denedim onlarda da aynı.

bütün sürücüleri Asus un Armoury Crate uygulamasından güncel kurdum, chipset dahil.
Windows 11 kullanıyorum,
pilde değil prizde iken testleri yaptım, testleri turbo modda iken yaptım, diğer modları da denedim onlarda da aynı.

Şunu kurarak dener misiniz?

Normalde Windows 11 chipseti otomatik tanıması lazım, ben Windows 10 kullandığım halde bu değerleri alıyorum. Aynı diske ve makineye sahibim.

crystaldiskmark8.png

Yazma sırasında bütün değerleri, işlemci, ram hareketleri sıcaklıkları her şeyi takip ettim SSD nin fazla ısındığını fark ettim, okumada 60 derecelerde iken yazmada 75 i görüyordu, aynı bilgisayar sizde de var biliyosunuzdur orjinal ssd üzerinde aluminyum folyo bi kaplama var onu da birebir aktardım hata yapmışım, onu sökünce sıcaklık düştü şuan normal çalışıyor.

1700152740862.png

Uygun yonga seti sürücüleri ile PCI-e veriyolunu daha etkin şekilde kullanabilir.
Diskte bir arıza yoksa normal şartlarda tam hızı vermesi lazım zaten.
Ben hiç sürücü falan kurmadan direkt test yapmıştım. Olması gereken değerleri vermişti ondan sordum. 1 GB veri yazacak sanıyorum bir baktım test bitti 200-300 GB falan yazmış. Çok sinirimi bozdu.

Yazma sırasında bütün değerleri, işlemci, ram hareketleri sıcaklıkları her şeyi takip ettim SSD nin fazla ısındığını fark ettim, okumada 60 derecelerde iken yazmada 75 i görüyordu, aynı bilgisayar sizde de var biliyosunuzdur orjinal ssd üzerinde aluminyum folyo bi kaplama var onu da birebir aktardım hata yapmışım, onu sökünce sıcaklık düştü şuan normal çalışıyor.

Eki Görüntüle 2017953
Ben o folyoyu koymadan takmıştım, yüksek sıcaklıktan dolayı hızı düşürüyor o zaman. Folyo diskin diğer bölümlerini de ısıtıyormuş demek ki. İlginç bir durum ama çözüme ulaştığına sevindim.

Folyo deyince ben hiç dikkat etmedim takarken SSD'yi. 970 EVO Plus almıştım. Yarın bir söküp bakayım olmaz ise gerçi boşta 35-45 arası takılıyordu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı