Kingston KC3000 vs Samsung 980 Pro

487317

Hectopat
Merhaba arkadaşlar SSD almayı düşünüyorum ve ikisi arasında kaldım. Fiyatları ikisinin de aynı. Bilgisayarım PCI-e 3.0 oldugu için ikisinden de tam performans alamayacağım ancak ileriye yatırım olarak düşünüyorum. Laptop için hangisini önerirsiniz? Isınma konusunda hangisi iyidir?

KC kullanıyorum, pişman değilim.

İkisi arasında KC3000 tercih sebebidir. Performans olarak -çok mühim olmayan ama bariz bir farkla- daha üstündür. Sıcaklık konusunda araştırma yapmadım. Ancak tahminimce o konuda da iyidir. Basit de olsa bir soğutucusu var. Grafen denilen ince bir tabaka var üzerinde. Öte yandan bu konuda laptop için asla alınmaması gereken bir model önerisi gelmiş. Kioxia Exceria ve Exceria Pro bizzat tecrübe ettiğim üzere aşırı derecede ısınmaktadır. Bu modellerden uzak dur. Hatta bir üye Exceria Pro SSD'nin laptop içinde aşırı ısınması sonucu ciddi bir performans kaybı yaşamış ve iade etme kararı almıştı.

Forumda bir tür değişim var ve beni mutlu etti. Bir ara Samsung fanboyu bir pislik, başka marka önerdiğim için bana hakaret edip üstüne bir de ceza almamıştı. Şikayet ettiğimde moderasyon bana ceza vermişti hatta. O zihniyete göre Samsung'dan iyisi yok ve diğerlerinin neredeyse hiçbirisi alınmaz. Böyle ezber tavsiye görmediğim için sevindim.

Çok teşekkürler düşünceleriniz içi.

ikisi arasında KC3000 tercih sebebidir. performans olarak -çok mühim olmayan ama bariz bir farkla- daha üstündür. Sıcaklık konusunda araştırma yapmadım. Ancak tahminimce o konuda da iyidir. Basit de olsa bir soğutucusu var. Grafen denilen ince bir tabaka var üzerinde. Öte yandan bu konuda laptop için asla alınmaması gereken bir model önerisi gelmiş. Kioxia Exceria ve Exceria Pro bizzat tecrübe ettiğim üzere aşırı derecede ısınmaktadır. Bu modellerden uzak dur. Hatta bir üye Exceria Pro SSD'nin laptop içinde aşırı ısınması sonucu ciddi bir performans kaybı yaşamış ve iade etme kararı almıştı.

Forumda bir tür değişim var ve beni mutlu etti. Bir ara Samsung fanboyu bir pislik, başka marka önerdiğim için bana hakaret edip üstüne bir de ceza almamıştı. Şikayet ettiğimde moderasyon bana ceza vermişti hatta. O zihniyete göre Samsung'dan iyisi yok ve diğerlerinin neredeyse hiçbirisi alınmaz. Böyle ezber tavsiye görmediğim için sevindim.

Çok teşekkürler düşünceleriniz için. Ben de iki SSD'yi bayağı araştırdım ve her gördüğüm testte KC3000 öndeydi ayrıca az bir farkla da değil. Buna rağmen çoğu kişi Samsung öneriyordu o yüzden kafam karıştı. Sanırım sadece markanın adının olmasından dolayı. Tercihimi KC3000'den yana kullanacağım. Teşekkürler.

Ben de hazır amazon 12 taksit 3299 TL iken 980 PRO alsam diye bakarken KC3000'i çok öneren gördüm. Bariz hissedilir bir fark var mıdır çok bilemiyorum ama taksit avantajı olarak öne çıkıyor. Tier Listte aynı seviyede https://linustechtips.com/topic/1092033-ssd-tier-list/

KC3000 ise amazonda farklı bir satıcı en uyguna satıyor 3349 ama 3 taksit.

Buradan kontrol edebilirsin;

PassMark - KINGSTON KC3000 1TB - Price performance comparison Kingston KC3000 1TB.

PassMark - Samsung SSD 980 PRO 1TB - Price performance comparison Samsung SSD 980 Pro 1TB.

Ben de hazır Amazon 12 taksit 3299 TL iken 980 Pro alsam diye bakarken KC3000'i çok öneren gördüm. Bariz hissedilir bir fark var mıdır çok bilemiyorum ama taksit avantajı olarak öne çıkıyor. Tier listte aynı seviyede https://linustechtips.com/topic/1092033-ssd-tier-list/

KC3000 ise Amazon'da farklı bir satıcı en uyguna satıyor 3349 ama 3 taksit.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı