Merhaba. Kingston 1 TB NV2 PCI-e 4.0 NVMe M.2 SSD almayı düşünüyorum ancak internette bazı kişiler depolaması dolmaya başlayınca okuma/yazma hızlarının çok çok düştüğünü ve 1 TB'den 100-150 GB daha az depolamayla geldiğini söylüyorlar. Bu iddialar doğru mudur? Önerebileceğiniz başka 1 TB uygun fiyatlı SSD var mı?
Öncelikle 1 TB yazan bir diskte kayıp 100-150gb olmaz.
Mesela şu an kullandığım 1 TB M.2 PCIE 4.0 diskimde kullanılabilir alan 931 GB.
İlk sorunuza gelirsek, bahsettiğiniz üründe DRam bulunmuyor.
DRam'in ne olduğunu @PossibleTurco çok güzel açıklamış şurada;
Şahsen sistem kurulacak SSD'lerde mümkün mertebe DRam'in olması gerektiğini düşünüyorum.
DRam'siz SSD'ler daha çok arşiv amaçlı tercih edilmeli.
Merhaba. Kingston 1 TB NV2 PCI-e 4.0 NVMe M.2 SSD almayı düşünüyorum ancak internette bazı kişiler depolaması dolmaya başlayınca okuma/yazma hızlarının çok çok düştüğünü ve 1 TB'den 100-150 GB daha az depolamayla geldiğini söylüyorlar. Bu iddialar doğru mudur? Önerebileceğiniz başka 1 TB uygun fiyatlı SSD var mı?
Öncelikle 1 TB yazan bir diskte kayıp 100-150GB olmaz.
Mesela şu an kullandığım 1 TB M.2 PCI-e 4.0 diskimde kullanılabilir alan 931 GB.
İlk sorunuza gelirsek, bahsettiğiniz üründe DRAM bulunmuyor.
DRAM'in ne olduğunu @PossibleTurco çok güzel açıklamış şurada; Eki Görüntüle 2265110
Şahsen sistem kurulacak SSD'lerde mümkün mertebe DRAM'in olması gerektiğini düşünüyorum.
DRAM'siz SSD'ler daha çok arşiv amaçlı tercih edilmeli.
Bende Kingston'ın böyle bir ürün yapıcağını düşünmüyorum zaten ama o yazan arkadaştan içime bir kurt düştü o yüzden merakımı gidermek istedim. Teşekkürler.