Kingston NV2 M.2 SSD alınır mı?

KZYHeLLFire

Centipat
Katılım
24 Mart 2024
Mesajlar
56
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
SSD veya HDD modeli
Kingston NV2 PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD 1 TB
Merhaba. Kingston 1 TB NV2 PCI-e 4.0 NVMe M.2 SSD almayı düşünüyorum ancak internette bazı kişiler depolaması dolmaya başlayınca okuma/yazma hızlarının çok çok düştüğünü ve 1 TB'den 100-150 GB daha az depolamayla geldiğini söylüyorlar. Bu iddialar doğru mudur? Önerebileceğiniz başka 1 TB uygun fiyatlı SSD var mı?

 
Öncelikle 1 TB yazan bir diskte kayıp 100-150gb olmaz.
Mesela şu an kullandığım 1 TB M.2 PCIE 4.0 diskimde kullanılabilir alan 931 GB.
İlk sorunuza gelirsek, bahsettiğiniz üründe DRam bulunmuyor.
DRam'in ne olduğunu @PossibleTurco çok güzel açıklamış şurada;

Şahsen sistem kurulacak SSD'lerde mümkün mertebe DRam'in olması gerektiğini düşünüyorum.
DRam'siz SSD'ler daha çok arşiv amaçlı tercih edilmeli.
 
Hocam aktif olarak kullanıyorum ve böyle bir sorunla karşılaşmadım. Ayrıca Kingston'ın böyle bir problemi olan bir ürünü olduğunu zannetmiyorum.
 
çoğunun bir terebayt garantisi doldukça hızı/sağlığı düşebiliyor daha hızlı bir ssd istiyorsanız 200TL daha ekleyip Western Digital BLUE SN580 WDS100T3B0E PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe alabilirsiniz
 

Bir arkadaş DRAM'in çok fark yaratmadığını söylemişti o yüzden bu modele bakmıştım bunu öğrendiğim çok iyi oldu teşekkürler.

Hocam aktif olarak kullanıyorum ve böyle bir sorunla karşılaşmadım. Ayrıca Kingston'ın böyle bir problemi olan bir ürünü olduğunu zannetmiyorum.

Bende Kingston'ın böyle bir ürün yapıcağını düşünmüyorum zaten ama o yazan arkadaştan içime bir kurt düştü o yüzden merakımı gidermek istedim. Teşekkürler.

Tavsiye için teşekkürler bu modele de bir göz atayım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…