Kingston NV2 SNV2S/500G vs Adata Legend 750 ALEG-750-500GCS

racii

Hectopat
Daha fazla  
Kingston NV2 SNV2S/500G
vs
Adata Legend 750 ALEG-750-500gcs

şu an kasamda WD Blue SN570 500G'lık bir SSD bulunuyor fakat depolama bana yetmiyor. Bu nedenle yeni bir SSD alma çabasındayım ve bu modelleri bulabildim, sizce hangisini tercih etmeliyim? Genellikle oyun için kullanacağım. Ha bir de Windows'u sizce yeni alacağım SSD'ye mi kurmalıyım yoksa kurulu olan SSD'nin yükünü azaltıp onunla devam mı etmeliyim? Yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Depolama için Sata SSD kullanmaktayım, competitive dışında bütün oyunlarımı ya da verilerimi orada tutuyorum. Sata SSD ya da HDD ile de değerlendirebilirsiniz.

Haricinde Adata 750 çok daha iyi bir SSD.
Adata SLC, Kingston QLC. SSDlerde single bit daha reliable ve efektif oluyor.

Sata ile M2 SSD'de fps, ping veya geç yüklenme tarzı herhangi bir fark var mıdır?

Bir de sistemim/kasam sata SSD için uygun mudur? (b550m-k ve asus gt301)

Singleplayer oyunları genelde Sata veya HDDde tutmakta fayda var. Yükleme süren 5-6 saniye uzar ama depolamadan kazanmış olursun.

Hiçbir SSD FPS değerinizi ya da ping değerinizi etkilemez. Shader/Texture Load hızınız daha hızlı olur lakin Shader ve Texture yüklenmesi tamamlandıktan sonra hiçbir işe yaramaz.
Örneğin Valorant ya da CS gibi oyunlara herkesten önce girersiniz ama bunun pek bir önemi yoktur.

Ben genellikle yüksek Shader/Texture Demand eden Warzone 2.0 gibi oyunları ya da Load süresi çok uzun olan oyunları SSD içinde tutmaya özen gösteriyorum.

Sizin modelinizden daha düşük olan b450mk da bile 3 tane SATA/HDD girişi var o yüzden bir problem yaşamazsınız.

Anladım teşekkür ederim fakat fiyatlara baktığımda M.2 ile SATA arasında çok da bir fiyat farkı olmadığını gördüm eğer yanlış görmediysem M.2 alacağım.

Anladım teşekkür ederim fakat fiyatlara baktığımda M.2 ile SATA arasında çok da bir fiyat farkı olmadığını gördüm eğer yanlış görmediysem M.2 alacağım.
Rica ederim. Aldığınız M.2 ile birlikte anakartınız üzerinde ki M2 slotları bitmiş olacak. Gelecekte depolama sorunu yaşarsanız mecburi Sata ya da HDD'ye yöneleceksiniz. Belirtmem de fayda olduğunu düşündüm, iyi günler dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…