Kingston NV3 1 TB SSD alınır mı?

Bütçe
2300 TL
Hocam yazma ve okuma hızı aşırı az değil mi? 1700'e 2100. Samsung PM9A1 nasıldır?
Dostum sen ne için kullanacaksın ssd'yi? Eğer oyun için alıyorsan senin için hızın bir önemi yok. Bende 970 evo plus ve pny cs900 var, ikisininde yükleme süreleri aynı oyunlarda, G2 sana hayli yeter. G2 sağlamdır bu arada, arkadaş 2 yıldır kullanıyor sağlık durumu %98 yada %97 idi.

Hocam Samsung PM9A1 nasıldır peki? Ve SN580 de DRAM ve kontrolcü konusunda sorun yaşamam değil mi?
SN580'de DRAM yok dostum, oyun için kullanacağını söylemedin mi?
NV3 kalitesiz bir SSD, attığın ssd hakkında bilgim yok.

SN580 Al.

Dostum sen ne için kullanacaksın SSD'yi? Eğer oyun için alıyorsan senin için hızın bir önemi yok. Bende 970 EVO Plus ve PNY CS900 var, ikisinin de yükleme süreleri aynı oyunlarda, G2 sana hayli yeter. G2 sağlamdır bu arada, arkadaş 2 yıldır kullanıyor sağlık durumu %98 ya da %97 idi.

Hocam şu anlık kullandığım SSD gayet hızlı ama 512 GB o yüzden Windows onda yüklü. Almak istediğim SSD'yi oyun ve uygulama kurmak için kullanacağım. Edit programları değil onu da belirteyim.

SN580'de DRAM yok dostum, oyun için kullanacağını söylemedin mi?
NV3 kalitesiz bir SSD, attığın SSD hakkında bilgim yok.

SN580 al.

Hocam kafam çok karıştı. DRAM olsun dedikleri için sordum. Oyun konusunda DRAM'in önemi yok mu?

Hocam şu anlık kullandığım SSD gayet hızlı ama 512 GB o yüzden Windows onda yüklü. Almak istediğim SSD'yi oyun ve uygulama kurmak için kullanacağım. Edit programları değil onu da belirteyim.
Tamam G2 al işte, başın ağrımasın ileride. Kendini kanıtlamış bir ssd, bütçe dostu.

Hocam kafam çok karıştı. DRAM olsun dedikleri için sordum. Oyun konusunda DRAM'in önemi yok mu?

DRAM, içine işletim sistemi kuracaksan gerekli, oyun depolamak için gerek yok.

G2 mi SN580 mi almalıyım peki?
- Kontrolcü: Kontrolcü, SSD'nin verileri nasıl yönettiğini belirler. İyi bir kontrolcü, veriyi düzgün dağıtarak flash bellek hücrelerinin eşit şekilde kullanılmasını sağlar. Bu, her hücrenin aşırı kullanılmasını engeller ve ömrünü uzatır. Zayıf bir kontrolcü ise bazı hücrelerin fazla kullanılmasıyla ömrü kısaltabilir.

- DRAM: DRAM, SSD'nin hızını artırmanın yanı sıra ömrünü de etkiler. DRAM'e sahip SSD'ler, veri yazma işlemlerini daha verimli hale getirir. Bu, her hücrenin daha az yazma döngüsüyle dolmasına yardımcı olur. DRAM'siz SSD'lerde ise yazma işlemleri daha doğrudan yapılır, bu da bellek hücrelerinin daha hızlı tükenmesine sebep olabilir.

Kısacası, iyi bir kontrolcü ve DRAM, SSD'nin daha verimli çalışmasını ve ömrünün uzamasını sağlar.

Önceki mesajımı görmedin sanırım. Birdaha atıyorum o yüzden.

- kontrolcü: Kontrolcü, SSD'nin verileri nasıl yönettiğini belirler. İyi bir kontrolcü, veriyi düzgün dağıtarak flash bellek hücrelerinin eşit şekilde kullanılmasını sağlar. Bu, her hücrenin aşırı kullanılmasını engeller ve ömrünü uzatır. Zayıf bir kontrolcü ise bazı hücrelerin fazla kullanılmasıyla ömrü kısaltabilir.

- DRAM: DRAM, SSD'nin hızını artırmanın yanı sıra ömrünü de etkiler. DRAM'e sahip SSD'ler, veri yazma işlemlerini daha verimli hale getirir. Bu, her hücrenin daha az yazma döngüsüyle dolmasına yardımcı olur. DRAM'siz SSD'lerde ise yazma işlemleri daha doğrudan yapılır, bu da bellek hücrelerinin daha hızlı tükenmesine sebep olabilir.

Kısacası, iyi bir kontrolcü ve DRAM, SSD'nin daha verimli çalışmasını ve ömrünün uzamasını sağlar.

Gördüm ama SN580 ve G2 ikisini de önerdiler. Sanırım G2 alacağım ama net karara varmak için sordum.

Herkese teşekkürler

- kontrolcü: Kontrolcü, SSD'nin verileri nasıl yönettiğini belirler. İyi bir kontrolcü, veriyi düzgün dağıtarak flash bellek hücrelerinin eşit şekilde kullanılmasını sağlar. Bu, her hücrenin aşırı kullanılmasını engeller ve ömrünü uzatır. Zayıf bir kontrolcü ise bazı hücrelerin fazla kullanılmasıyla ömrü kısaltabilir.

Hocam 1,2 yerde baktım SN580 DRAM yok ama DRAM'den daha uzun ömürlü olur dediler. SN580'i önerdiler. G2 SN580'e göre daha çabuk hızı düşüyormuş. Sizce SN580 almam daha mantıklı değil mi?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı