Kingston RAM gerçek mi sahte mi?

Bütçe
500

desibel

Hectopat
Arkadaşlar bana CL22 DDR4 8 GB 3200 MHz RAM gerekiyor laptop için. İnternetten en uyguna N11 de buldum ancak yorumlarda iyi diyende var kötü diyende var. Sizce durum nedir?
Bir sürü satıcısı var. Sanırım hepsi aynı yerden alıp satıyorlar. Bir de mesela RAM Kingston ancak üzerindeki siyah chiplerin ureticisi farkli galiba. Bu normal bir şey mi? Bir de bazı kişiler 1 yılda bozuldu falan demişler. Bu normal mi?

DDR4'te üretim bol ve fiyatlar düşüyor sahte olma ihtimali az üreticiler her zaman dram yani RAM çipi alıp RAM üretmez. Direk Samsung Hynix Micron'dan RAM alıp etikette basabilir.

DDR3'te üretim kısıtlandığından maliyeti artışı yüzünden RAM'lerin çoğu sahte ya da 2.el orijinali 800-900 lira olan RAM 300 lira civarına satılıyor.

Hocam peki 1 yılda bozuldu diyenlerin olayı nedir? Birde yani chiplerin baska firmalar tarafından üretilmiş olması sahte olduğu anlamına gelmez diyorsunuz değil mi?

Hocam peki 1 yılda bozuldu diyenlerin olayı nedir? Birde yani chiplerin baska firmalar tarafından üretilmiş olması sahte olduğu anlamına gelmez diyorsunuz değil mi?
Zaten Kingston çip üretecek kadar büyük bir firma değil. Ya çip satın alıp RAM üretir yada direk RAM satın alıp etiketleyip satar nerdeyse tüm RAM firmaları böyledir. RAM bu bozulmaz diye bir şey yok. Paralel ithalat değilse resmi ithalatda 10 yıl garantili satılıyor .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…