Merhaba, zamanında Bilendenal üzerinden 2TB Kingston Renegade aldım. Oradan alırken telefonla aranıp 2TB'lık versiyonunun çift taraflı mikroçip düzenine sahip olduğunu ve SSD takma yerinde yeterli alan olmazsa sıkıntı çıkarabileceğini söylediler. Fazla ısınma olabileceğini veya laptopta SSD yeri altında çip set falan varsa yerine oturamayabileceğini söylemişlerdi. Şu anki laptopumda yeterli boşluk vardı ve kart üzerine denk gelmiyordu. O yüzden aldıktan sonra sıkıntı çıkarmadı.
Şimdi ise laptop GPU'm bozulduğu için yeni laptop arıyorum ve de alacağım. Aldıktan sonra da tercihen Kingston SSD'imi yenisine takmak istiyorum.
Fakat bu 2 tarafında da mikroçip olma durumu aklıma takıldı. Çünkü takarken baktığımda hakikaten de iki tarafında da mikroçipler var.
Sizce yeni bir laptopta SSD'yi koyacağım yerde daha az alan varsa sıkıntı çıkarır mı? Yeni baktığım laptopların hepsinde M.2 SSD girişi sayısına baktığımdan dolayı genel olarak çoğunda SSD yerinin tamamı anakart üzerine denk geliyor. Bu sebeple de kafama takıldı.
Şu anda Lenovo Legion, ASUS ROG STRIX ve Acer Nitro 16'lara bakıyorum. Bu SSD'yi bu laptoplara takmış olan var mıdır?