Hangi RAM'i almalıyım? Ve bunu Single Channel olarak mı yoksa Dual Channel olarak mı almalıyım?
2400MHZ olan RAM'i biraz mecburiyetten seçmek zorunda kaldım, mağazadan değilde birisi vasıtasıyla alacağımız için o, bunu bulabildiğini söyledi fakat değiştirebilirim yine de. İşlemci 1600MHZ destekliyor diye biliyorum dolayısıyla RAM 1600MHZ de çalışacak fakat MHZ yüksek olduğu için CL değerleri de yüksek. Hem 2400MHZ'yi kullanamayacağım hem de boşu boşuna CL süresi fazla RAM almış olacağım. O yüzden bunu almak pek mantıklı gelmiyor. Diyelim ki seçim şansım kalmadı, sadece bunu alabiliyorum bir sorun olur mu?
Diğer iki RAM'de iyi RAM'ler pek farkedeceğini sanmıyorum, ama yine de fikirlerinizi öğrenmek istiyorum. Kasa'nın ve anakart'ın incelemesini yapmayı düşünüyorum bu arada.
Hocam bende bu ikilemde kalmıştım fakat GSKILL 8GB (2X4GB) Ripjawsx aldım. Niye diye soracaksanız Kingston HyperX Savage çok ısınıyor demişlerdi. Fakat buna inanılırmı bilinmez.
HyperX Savage kullanıyorum, herhangi bir ısınma problemi söz konusu değil. LowProfile olduğu için işlemci soğutucumu değiştirirsem sıkıntı çıkarmasın diye aldım ve gayet memnunum, tavsiye edebileceğim güzel bir ürün.