Kingston SNV3S/NV3 vs Samsung PM9C1 vs SanDisk Extreme

Lusion3

Hectopat
Katılım
31 Ekim 2022
Mesajlar
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, Kingston A2000 1TB M.2 SSD'm sorun çıkarmaya başlayınca garantiye gönderdim ve değişim çıktı. Şimdi bana 3 seçenek sunuyorlar:

  1. Samsung PM9C1 1TB M.2 2280 SSD NVMe (PCI-e 4.0 X4) MZVL81T0HELB Tray (kutusuz)
  2. SanDisk Extreme SDSSDX3N-1T00-G26 1TB Gen4 NVMe PCI-e M.2 2280 SSD Tray (kutusuz)
  3. Kingston SNV3S/NV3 M.2 1TB (6000-4000 MB/s) PCI-e + NVMe SSD Disk (22x80 mm)

Okuma-yazma hızları benimkinden yüksek fakat 1 ve 2'nin kutusuz olması, 3'ünün ise DRAM'siz olması kafamı karıştırdı.

Önerilerinizi bekliyorum, sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
 
Hocam NV3’e bizzat sahibim, yorumlamamı yapayım.

Öncelikle bu SSD’nin 3 farklı çipe sahip 3 farklı modeli var; 2 tanesi QLC, 1 tanesi TLC olmak üzere 3 oluyor.
Bendeki model TLC olan yani iyi olan model olarak denk geldi. QLC olan modeller denk gelirse büyük sıkıntı yaşarsınız.
SSD’de kaplanan alan belli bir boyutu aşınca harddisk hızlarına düşüyor diyenler var ki QLC en düşük segment zaten.
TLC alırsanız ise bu problemleri çok daha az yaşarsınız çünkü TLC orta segmentte kalıyor, QLC gibi giriş segment değil.

Her neyse, bende TLC var ama tam olarak memnun olduğumu söyleyemem. Uzun kullanımdan sonra fark ettim ki SSD ile Oyun oynayıp arkada ekran kaydediciyle kayıt ederken dosyalara girmek resmen eziyet gibi bir şey oluyor. SSD’nın hızı yerden yere vuruyormuş hatta çakılıyormuş gibi hissediyorum. Dosyalar uygulaması 1-2 dakika donuyor ve anca kendine geliyor.
SSD hakkında inceleme yapmıştım ama o zaman bu sorunları yaşamıyordum.
Sistemi alalı 6 ay falan oldu bu arada, SSD’yi 6 aydır kullanıyorum.

 
Hocam Qlc TLC vs bilmiyorum ama bende Nv3 kullanıyorum, gayet memnunum ve çok uzun kullanımlarda dahi herhangi bir yavaşlama hissetmedim dram olmamasına rağmen.
 
Hocam Qlc TLC vs bilmiyorum ama bende Nv3 kullanıyorum, gayet memnunum ve çok uzun kullanımlarda dahi herhangi bir yavaşlama hissetmedim dram olmamasına rağmen.
Hocam ben oyun oynarken arkada ekran kaydediciyle 1 saatten uzun kayıt alırsam direkt dosyalar uygulaması çökmeye falan başlıyor, anlayamadım. Şimdi NV3 hakkında genel olarak bir sürü söylenti olduğu için bendeki SSD sorunlu deyip geçmek de istemiyorum. Zamanla herkeste olacak bir şey olabilir.
Sizin SSD de muhtemelen TLC’dir, test etmek için bir komut satırı dosyası vardı ama bulamıyorum şu an.
Orada TLC mi yoksa QLC mi olduğunu söylüyor.
 
Anladım, dediğim gibi ben bir sorun yaşamadım, her kaydım ört 3.5 saat civarı, kayıt dosyalarınada her kayıt sonrası hemen ulaşıp editleyebiliyorum.
 
PM9C1'in tam boylu haline Samsung DRAM belirtmiş ama net emin değilim. Birde OEM bir model o, laptop çıkması filan.
Ondan sonra en iyisi Sandisk Extreme.

En kötüsü ise NV3, hocamız söylemiş durumu.
 
Öncelikle cevap veren herkese çok teşekkür ederim. Asıl merak ettiğim kısım 1. ve 2.'nin kutusuz olması durumu. 3.'nün dram'siz olduğu ve hocamızın da dediği gibi QLC modelleri olduğu için ona pek sıcak bakmadım. Diğerleri de kutusuz olduğu için kafamı karıştırdı. Yani bu değişimler genel olarak bu şekilde kutusuz olarak mı yapılıyor yoksa bana mı böyle denk geldi. Ve kutusuz olmasının ne gibi bir dezavantajı olabilir. Bu işin yasal boyutu nedir? Firma kutulu ürün göndermekle yükümlü müdür yoksa kutusuz da gönderebilir mi?
 
İlk olarak: Samsung için kutulu bulamazsınız çünkü normalde satılan bir ürün değil. Laptop çıkması bir ürün kendisi. HP, MSI gibi satıcılar laptop satarken yanında SSD yolluyorlar ya... İşte o modellerden. Kutusuz imkansız oyüzden.

Sandisk için ise: Büyük ihtimalle hazır sistemlerinde kullandıkları bir model.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…