Çözüldü Kingston SSD bozuldu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

YaVuZ kUdReT61

Hectopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Kingston A400 SA400S37/240G 2.5" 500/350
Anakart
ASRock N68C-S
İyi Sosyaller arkadaşlar. Başıma hüzünlü bir sorun yaşadım lakin neden bilemiyorum hala.

Kingston SSD 240GB.
Daha yeni almıştım 40 ila 45 gün.
Yazma verisi olarak 500GB veri yazılmıştı henüz HD Tune program aracılığı ile bakmıştım.
Yemek yiyeyim diye bilgisayarı kapattım yedim tekrar geldim. Bir oyuna gireyim dedim oyunun resmi yoktu. Dedim olur öyle şeyler açarken bu dosya silinmiş olabilir gibi, tam halini bilemiyorum dedi ve biraz kontrol ettiğimde disk çalışmıyor veya bir denetim sağlamıyordu.

Yapılan çözümler:
SATA kablosu.
Güç kablosunu değiştirdim.
Giriş yapılan SATA arayüz bölümünü bile değiştirdim lakin olmadı ve garip bir şekilde bir cızırtı sesi aldım. SSD aşırı ısınıyordu lakin o da üst tarafından ama gerçekten bir 10 ila 15dk çalışmasına rağmen sanki 50 derece olmuş gibi.

Çözüm
Garantiye gönderin. Orijinalleri arasında çok fazla kalitesiz versiyonu bulunan bir SSD. Kalitesiz NAND geldiyse o NAND bozulmuş olabilir.
Kingston sahteleri çok satılıyor sahte olup olmadığını kontrol ettiniz mi?

SATA portlarında farklı bir porta takıp denediniz mi?

Isınma çok hayırlı gibi gelmedi sanırım garanti yolu görünüyor.

Kingston sahteleri çok satılıyor sahte olup olmadığını kontrol ettiniz mi?

SATA portlarında farklı bir porta takıp denediniz mi?

Isınma çok hayırlı gibi gelmedi sanırım garanti yolu görünüyor.

CrystalDiskInfo ile durumuna bakmıştım lakin oradaki değerler sıfırlanabiliyor orijinal SSD'im ile isminin arasında sadece 347/240G diye geçiyor normalde / yok ebirinde.

Garantiye gönderin. Orijinalleri arasında çok fazla kalitesiz versiyonu bulunan bir SSD. Kalitesiz NAND geldiyse o NAND bozulmuş olabilir.

Nasıl oldu bilmiyorum ama bunun birkaç blok gibi değişik şeyleri olması lazım değil mi tak diye gitti.

Son düzenleme:
CrystalDiskInfo ile durumuna bakmıştım lakin oradaki değerler sıfırlanabiliyor orijinal SSD'im ile isminin arasında sadece 347/240G diye geçiyor normalde / yok ebirinde.

Nasıl oldu bilmiyorum ama bunun birkaç blok gibi değişik şeyleri olması lazım değil mi tak diye gitti.

Garantiye gönder geç dostum.

Hocam SSD aldığınızda iyice bakın orijinal mi sahte mi yoksa böyle üzülürsünüz Kingston iyi marka güvenilir ama A400 modeli sıkıntılı diye biliyorum garantiye gönderin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı