Kingston SSDNow Ucuz Nand Kontrolcü sorunu

Merhaba arkadaşlar.

Biryerde okudum. Kingston SSDNow yeni sürümünde (kod no: 506) ucuz asekron nand yongaları kullanmış. Bende Kingston alcaktım vazgeçtim. Sandisk almayı düşünüyorum. 150 TL civarında güzel SSD önerileriniz varmı ?
Bahsettiğiniz gibi olunca ne gibi bir sorun oluyor?

Kesin bilgi bulamadım ancak büyük ihtimal asenkrondur.

Bana senkron lazım. Asenkron kullanırsam bir nevi HDD kullanmış oluyorum.

Bahsettiğiniz gibi olunca ne gibi bir sorun oluyor?

Kingston-V300-Senkron-Asenkron.jpg

Kısaca durum bu.

Hayır. Daha yeni alacağım ama çok araştırma yaptım.
Tahmin ettim.

Senkron NAND'lar pahalıdır ve profesyonel kullanım içindir. SSD'yi profesyonel amaçlar için kullanacak insan da 150TL bütçe ayırmaz zaten. Senkron ve asenkron arasındaki farkı günlük hayatında anlamayacaksın, emin ol.

SSD'lerin HDD'ler karşısındaki en büyük artıları veriye erişim hızlarıdır. Bu da her SSD'de hemen hemen aynıdır. Giriş seviyesi bir ürün bile sana çok büyük bir performans artışı sağlayacaktır.

Demem o ki; 150TL civarına alabileceğin en makul SSD Sandisk. Araştırmalarına fazla kafa yorma.

Tahmin ettim.

Senkron NAND'lar pahalıdır ve profesyonel kullanım içindir. SSD'yi profesyonel amaçlar için kullanacak insan da 150TL bütçe ayırmaz zaten. Senkron ve asenkron arasındaki farkı günlük hayatında anlamayacaksın, emin ol.

SSD'lerin HDD'ler karşısındaki en büyük artıları veriye erişim hızlarıdır. Bu da her SSD'de hemen hemen aynıdır. Giriş seviyesi bir ürün bile sana çok büyük bir performans artışı sağlayacaktır.

Demem o ki; 150TL civarına alabileceğin en makul SSD Sandisk. Araştırmalarına fazla kafa yorma.

Şimdi dediğiniz doğrudur. Ama şimdi SSD diyorum. Sözde hızlı... Bana 170 mb okuma/90 mb yazma verdikten sonra gider o paraya 1 tb HDD alırım. SDD alıyorsam birazda hızlı olsun. Zaten SSD'yi insanlar bilgisayarı hızlansın diye alıyor. Şimdi önemli olan erişim süresi dedinizde ben veri kopyalaması yapıyorum. HDD'mi arşiv olarak kullanacam o okuma yazma verileri ile 22 gb Watch Dogs'u 1 saate anca kopyalarım.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı