Kingston SSDNow V300 SSD okuma ve yazma hızı çok düşük

• Konuyu başlatan 178431
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 2.391

178431

Kilopat
Kingston SSDNow V300 adlı sürücüye sahibim. İnternetten bilgilerine baktığım zaman Okuma 450MB / Yazma 450MB diye belirtilmiş. Ama bir sorun var fotoğraftan gördüğünüz gibi, SSD'nin okuma yazma hızları vaat edilen hızlardan bi hayli düşük. 7200 RPM Harddiskim bile 150 MB/s okuma hızına ulaşıyorken SSD'nin bu hızlarda dolanmasına şok oldum. Yardım edebilir misiniz?

Ürün yaklaşık 5 yıllık.
AHCI modu açık.
Firmware güncellemesi yapıldı.
Anakart: Z97-HD3, SSD sata 3 portuna takılı.

sssddd.PNG

Secure Erase yapıp denemenizi öneririm. Eğer hâlâ değişmiyorsa SSD yavaş yavaş örünü doldurmaya başlamış demektir. Aslında 5 yıl gayet kısa bir süre SSD için fakat neden böyle olduğunu Secure Erase'den sonra anlayabiliriz ancak.

Burada ise HD Tune okuma hızı raporu, burada ortalama biraz daha yüksek, çizgi grafiği çok dalgalı gözüküyor.
hdtune.PNG

SSD Sata 3 portuna bağlı, sınır tam olarak 600 MB/s'a kadar.
SSD'ye secure erase yaptıktan sonraki istatistikler, yapmadan önceki halinden daha iyi olduğu kesin.
Ekran Alıntısı.PNG

Son düzenleme:
Aynı SSD'yi bende kullanıyorum bana hiç firmware gelmiyor siz nereden güncellediniz? Ayrıca aynı sorun bende de var şuan. Okuma hızı iyi ama yazma hızı çok düşük. Benimde şuan 4-5 senelik oldu.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı