Kingston Technology SNV3S/1000G alınır mı?

adana lima

Hectopat
Katılım
11 Ocak 2021
Mesajlar
540
Çözümler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI B550M PRO-VDH ANAKART | MSI Mag A650BN 650W 80+ Bronze Power Supply | AMD Ryzen 5 5500 3,6 GHz 16 MB Cache AM4 İşlemci | MSI GeForce RTX 4060 Gaming X 8GB GDDR6 128 Bit DLSS 3 Ekran Kartı | Corsair Cmg16gx4m2e3200c16 16gb (2x8gb) Ddr4 3200 Mhz C16 RAM |
Cinsiyet
Erkek
Herkese iyi Sosyaller hayırlı günler. Topladığım sistemi yavaş yavaş yükseltmek istiyorum bunun için Kingston Technology SNV3S/1000G 1 TB 2280 NVMe M.2 SSD Fiyatları ve Özellikleri bu NVMe M.2 SSD'yi aldım. Kimi kesim önerirken kimi kesim önermiyor. DRAM yokmuş sanırım önerilmemesinin asıl sebebi bu. Bunu sistemde kullanıp Windows'u bu SSD'ye yüklesem DRAM yok diye herhangi bir problem çıkartır mı yoksa sadece oyunları buna yüklesem hiç riske atmasam mı? Sizin önerileriniz nedir? Diğer parçalara da upgrade yapacağım için sağdan soldan bütçe kısarak ucuza getirmeye çalışıyorum.
 
DRAM olmaması büyük sorun değil ve problemde olmaz fakat DRAM'li olsa daha iyi olurdu.

NVMe SSD'lerde DRAM'in ne gibi görevi var? Olumsuzluk oluşturmayacaksa (aldığıma pişman etmeyecekse) iptal etmiyeyim o zaman siparişimi.
 
NVMe SSD'lerde DRAM'in ne gibi görevi var? Olumsuzluk oluşturmayacaksa (aldığıma pişman etmeyecekse) iptal etmiyeyim o zaman siparişimi.

DRAM'li SSD daha stabil çalışır ve ömrü daha uzun olur.

 
DRAM olmaması bir kenera QLC NAND yongalı bir SSD. "Bu ne demek?" dersenizde: SSD'lerin kabaca 3 tane NAND tipi var. Standart TLC, pahalı MLC ve en ucuz QLC.
QLC olanlar en ucuz olmaları ile beraber ömürleride en kısa olanlar oluyor, ucuz et kısaca. Cidden ucuz maliyetleri. Ama kısa ömürleri ve dengesiz olmaları ile asla önermiyorum şahsen.
NVMe SSD'lerde DRAM'in ne gibi görevi var? Olumsuzluk oluşturmayacaksa (aldığıma pişman etmeyecekse) iptal etmiyeyim o zaman siparişimi.
DRAM: SSD'nin RAM'i oluyor. SSD'in işlevleri sırasında yardımcı olan bir depolama ve orjinal RAM'ler gibi DDR3, DDR4 diye hız türleri bile var. Eğer DRAM bulunmazsa en bariz gördüğümüz şey veri aktarımı sırasında hızın GB'li değerlerden MB'li değerlere düşmesi.
Ayrıca RAM'lerin çok daha hızlı veri işlemesi ile Windows gibi anlık veri işleme gereksinimi duyumunda çok daha akıcı bir deneyim sunmakta. Windows'un akıcılığını arttırıyor ama en bariz bu SATA SSD'lerde olduğu söylenir.

Ekstra olarak DRAM, SSD'nin daha kararlı çalışmasını ve düzenli işlem yapmasınada yardımcı olduğu için ömür uzatıyor. Gene SATA SSD'lerde bu daha bariz olduğu söylenir.


Tabi depolama için (Yani oyun kurmak ve oynamak için.) DRAM'in çok esprisi yok. SN580 gibi DRAM'siz modellerde bu işin gayet ideal. Tabi onlarda ise "HMB" denen DRAM'in işini iyi kötü yapmaya çalışan teknolojiler var. Kısaca SSD'nin kendi RAM'i olmadığı için anakarta taktığınız asıl RAM'den bir havuz alıp kullanıyor. Aynı entegre ekran kartları gibi.

Şimdi diyeceksiniz: "İade ediyim mi?" DRAM olmadığı için değil, QLC olduğu için iade edin derim. Tabi "Yok bence birşey olmaz." diyebilirsiniz, size kalmış.


Ayrıca NV3 kontrolcü olarakta rezalet bir SSD. Kontrolcü, SSD'nin işlemcisi gibi birşey kabaca.
TLC ve kaliteli bir kontrolcülü varyantı var ama onun geleceğini hiç sanmıyorum.
 

Teşekkür ederim hocam zahmet edip uzunca anlatmışsınız. Bu sebeplerden ötürü iade işlemini gerçekleştirdim. Bunlar haricinde önerebileceğiniz yine 2K ile 3K fiyat aralığında NVMe SSD var mıdır?
 
Teşekkür ederim hocam zahmet edip uzunca anlatmışsınız. Bu sebeplerden ötürü iade işlemini gerçekleştirdim. Bunlar haricinde önerebileceğiniz yine 2K ile 3K fiyat aralığında NVMe SSD var mıdır?
Anakartınız sanırımda Asus B450m modeli. Gen 3 SSD hızı desteği olduğu için Gen 4 SSD'lerin performansını zanet alamıyacaksını, oyüzden ucuza Exceria G2 tercih edebilirsiniz. Alternatifler var ama donanım bakımından G2 daha başarılı, sadece hızı düşük ve ısınıyor.
Artan para ile SSD soğutucu alabilirsiniz.

Tabi "İleride B550 veya B650 gibi Gen 4 destekli anakarta geçerim, almışken tam alayım." diyorsanız bütçeyi aşıp Kingston Renegade alabilirsiniz. Tabi bu anakart ile 3.5GB filan hızı olacak.

Daha ucuzada Kingston alternatifi bu var, tabi daha iyi veya tam dengi değil:
 
hocam şuanda g2 ve g3 arasında pek fiyat farkı yok. hangisi alınmalı?


 
Windows kurulacaksa Exceria G2. Kurulmayacaksa SN5000.
Exceria G3'ü önermenin manası yok, hem DRAM'i yok hemde SN5000'e nazaran daha zayıf kontrolcü ve ısınma sorunu var.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…