Kingston V300 SSD Sistem Yavaş Açılma Sorunu

caner22k

Hectopat
Daha fazla  
Kingston SSDNow V300 120 GB SSD (450 okuma/450 yazma) satın aldım. Windows 10 Pro işletim sistemini SSD'ye UEFI olarak yükledim. Sistem sorunsuz çalışıyor fakat çok yavaş açılıyor. Millet SSD ile 6-7 saniye açılış sürelerinden bahsediyor, benim bilgisayar 23-24 saniyede açılıyor. Böyle olunca da mekanik diskten bir farkı kalmadı. Sizce sorun nerede? Bileşenler:
  • MSI A68HM-E33V2
  • AMD A4 860K
  • MSI GTX 750 Ti
  • 8 GB DDR3 RAM
  • 500 GB SATA 3

Son düzenleyen: Moderatör:
Elinizdeki SSD ile 23 saniyede sistem açılması tam performans aldığınızı gösteriyor. Ne yazık ki Kingston'un V300 serisi SSD'leri pek iyi değiller. Almadan önce danışmak gerek. 6-7 saniyede açılan sistemler için 150 liralık SSD'ler kullanılmıyor. İade etme şansınız varsa üstüne biraz ekleyip Samsung 850 EVO almaya çalışın. Öyle bir şansınız yoksa, alacabileceğiniz en iyi performans budur. Fazlasını beklemeyin.

Kingston SSDNow V300 120 GB SSD (450 okuma/450 yazma) satın aldım. Windows 10 Pro işletim sistemini SSD'ye UEFI olarak yükledim. Sistem sorunsuz çalışıyor fakat çok yavaş açılıyor. Millet SSD ile 6-7 saniye açılış sürelerinden bahsediyor, benim bilgisayar 23-24 saniyede açılıyor. Böyle olunca da mekanik diskten bir farkı kalmadı. Sizce sorun nerede? Bileşenler:
  • MSI A68HM-E33V2
  • AMD A4 860K
  • MSI GTX 750 Ti
  • 8 GB DDR3 RAM
  • 500 GB SATA 3
Hocam keşke 850 EVO, Savage veya Fury alsaydın. Senin bilgisayar yine 23 saniye ben 1 dakika bekliyorum açılması için :D

Bugün tekrar süre tutarken şunu fark ettim "Hoş Geldiniz" yazısı çıktıktan 1 saniye sonra masaüstü hemen geliyor ve bilgisayar hazır hale geliyor. MSI logosunun göründüğü açılış ekranında çok zaman kaybediyor bilgisayar. Anakartla alakalı bir sorun olabilir mi sizce?

Başlangıçta çalışan programların fazlalığından olabilir mi? Gereksiz programları kapatıp bir de öyle deneyin.

Anladım, görev yöneticisinden hizmetler bölümüne bir bakmanı tavsiye ederim, orada nelerin çalıştığını gösteriyor. Yukarıda Y. Ensar Ertan ın tespitleri de doğru.

Evet Yusuf Ertan haklı fakat dediğim gibi Windows yüklemesinde değil de ondan önceki anakartın iş yaptığı kısımda süre çok uzun. Ekranda uzun bir süre MSI logosu kalıyor, ardından hoş geldiniz yazısı çıktıktan birkaç saniye sonra masaüstü hazır oluyor. Bir türlü anlamadım, işin içinden çıkamadım.

MSI pek bilmiyorum fakat forumlar da giriş logosunun geçilmesi için bir yol olduğunu hatırlıyorum. Bir araştırsan bulabilirsin. Ben de tekrar bakayım.

Şöyle bir çözüm bulmuşlar ama sen de nasıl uygulanır ve sonuç ne olur bilemem. Birisi bios tan ayarlamış.
" Açılış sırasında Delete'ye basıp boot anamenüsünden ''Full Screen Logo''yu Enabled'den Disabled'e çevirdim"

Birisi de şöyle bir çözüm bulmuş. Ben bunu hatırlıyorum.
"başlat/çalıştır/msconfig/ön yukleme/GUI ön yukleme yok u seç ve bilgisayarı yeniden başlat.

Bazıları da RAM arızasından bahsetmişler. Test etmekte fayda var.

Bu akşam dediklerinizi uygulayacağım, teşekkür ederim ederim görüşleriniz için.

Hepsini denedim, hiç biri sonucu değiştirmedi. MSI fastboot isimli bir yazılım yapmış, onunla iki saniye daha kısaltabildim açılış süresini.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı