İlk olarak Recep Baltaş'ın Windows 10 Türkçe İndirme ve Kurulum adlı konusundaki videoyu izledim ve hangi aşamada diski bölebilirsin onu göstermiş. Temiz kurulum için Özel seçeneğini seçtikten sonra bölmek istediğin sabit diski boyutundan tanıman lazım ve içinin boş olması lazım yoksa bölümleme yaparken her şey silinir. Silmek istediğin sabit diski bulduktan sonra üstüne tıklıyorsun ve sil seçeneğiyle diski siliyorsun. Silme tamamlandıktan sonra aynı diskin ismi Ayrılmamış Alan olarak değişecek. Diske tıklıyorsun yine ve Yeni butonuna tıklıyorsun. Yeni butonuna tıkladıktan sonra sana boyutu soracak bunu kendi istediğine göre ayarla. Mesela; 1TB sabit diski böldük ve üçe ayıracağız. Ayrılmamış alana tıklıyoruz ve Yeni diyoruz. Oradaki kutucuğa önce ilk bölümün boyutunu gireceğiz. Ben ilk bölümü 300 GB yapacağım o yüzden oraya 300000 yazacağım ama tam olarak 300 GB çıkmayacak çünkü Bayt ve GB arasında hesaplama farkı olduğundan 292 GB falan çıkacak, sorun olmaz ama yinede 300 olsun istersek 308000 falan bir şey yazmamız lazım. Sonra tamam deyince atıyorum Sürücü 1 Bölüm 1 oldu ve boyutu 300 GB. Yine ayrılmamış alana tıklıyoruz ve yeni diyoruz, kutucuğa 400000 yazıyoruz(400 GB) ve tamam diyoruz.Şimdide Sürücü 1 Bölüm 2 oluştu. Son kalan yer sanırım 300 GB o yüzden ayrılmamış alana tıklıyoruz yeni diyoruz ve herhangi bir değer değiştirmeden tamam diyoruz. Son kalan parçayı da elinde ne kaldıysa onunla oluşturuyor. Tabi sen bu boyutları isteğine göre ayarlayabilirsin. Mesela; 500-300-200 ya da 100-450-450, 2 parçaya da bölebilirsin hayal gücüne kalmış.
İkinci dediğin anlatımda zaten nereye kurmayı seçeceğini anlatmış yine. Oluşturduğun bölüme tıklıyorsun ve ileri seçeneğini seçtiğinde yüklemeye başlayacaktır. Seçimini dikkatli yap yanlış yere kurulmasın.
Google'a programların kurulum yerlerini değiştirme yazarsan çıkar. Her program veya yazılım için farklı farklı çünkü