Kioxia %63 sağlık SSD mi, tamir görmüş %100 sağlık SSD mi?

2258XT/2259XT var hocam. Listede her varyasyon olmayabilir. Firmware numberdan yorum yaptım.

Bu arada Kioxia'larda sağlık düşmesi o kadar önemli değil. Yazılan miktarla lineer olarak düşüyor doğrudan disk sağlığını ölçtüğü yok yani. Benim Kioxia M.2 %57 sağlıkta daha tek ayıbını görmedim.

2258XT/2259XT var hocam. Listede her varyasyon olmayabilir. Firmware numberdan yorum yaptım.
Araştırınca fark ettim:
Veri tabanını öğrenmem iyi oldu, sağolun hocam.

Şahsen TR200 ile sıkıntı yaşamıştım. Birde forumda da sağlığı düşük bazı modellerin Windows'ta sapıttığını gördüm. (G2 gibi.) Her ne kadar direk TBW'i okusada, Windows'ta bir gariplikleri var. Yoruldukları için herhalde. Yoksa Recep Baltaş gibi 1 haftada %0 düşürülmesi ayrı olay.

Ben bu diski bozulana kadar kullanmayı planlıyorum hocam. Şu an 4. senesinde, sapıtmaya başlarsa haberdar ederim ancak şu ana kadar hız kaybı veya sıkıntısı yok. Ben SSD'lerde sağlığın fazla abartıldığını düşünüyorum açıkçası.

Umarım SSD fiyatlarının düzelmesinden önce bozulmaz hocam. Şahsen tam olarak sağlık diyemem, daha çok uzun yılların birikmişi kaynaklı sanırsam. Birde çoğu insan standart kullanıcı olduğu içinde sağlık dolaylı olarak ne kadar uzun süre kullanıldığın belirtiyor.
Sonuçta 50-70TB'i kolay kolay yazan olmuyor birkaç yılda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…