Kendi deneyimimde boşta 46 derece gibi güzel bir değer elde ettim, yazılımı güzel ve sorunsuz. Over-provisioning işlemi sorunsuz ve öneriliyor, tek tıkla yapabiliyorsunuz.
Diskin fiyatı gayet iyi, bu fiyatta 1TB M.2 bulmak henüz mümkün değil.
Termal anlamda ise yetersiz, alacaksanız soğutucu ile almanızı öneririm. Diskin optimum çalışma sıcaklığı Toshiba tarafından dahi 85 derece olarak belirlenmiş durumda, bunun hemen ucu ucuna 65 derecede çalışması ne kadar sağlıklı olur tartışılır. Kaldı ki 70 derece üstü her durumda diskler için riskli bir değer.
Dark markasının M.2 soğutucusu var, bu soğutucuyu kullananlar 10 derece civarında iyileşme olduğunu belirtmiş. Aynı soğutucuyu sipariş verecektim fakat ısınma bende inanılmaz boyutlara ulaştığı ve sonuçta verilerimi emanet edeceğim bir disk olduğu için güvenemedim, iade ettim.
Alacaksanız mutlaka soğutucu ile kullanın, en güvenli şekilde verileriniz korunsun.
Sıcaklıklar bende şu şekilde seyretti;
- Boşta 46-50 derece.
- En ufak yükte 60-65 derece.
- Oyunda 75 altını görmedi.
- Dosya kopyalamada (11 GB mkv dosyası tek parça) 80 derece.
- CrystalDiskMark testinde 85 derece, okuma 2100'e yazma ise 750 MB'a düştü.
Boştaki değerler normal olsa da yük altında ısındığı aşikar, 60-65 derecede çalışması da harika bir değer değil, optimum çalışma sıcaklığına kıl payı bırakmak ne kadar doğru?
Hayırlı olsun o halde, dediğiniz gibi bir soğutucu şart, soğutucu alırsanız sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.