Kioxia Exceria G2 WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR hatası

İşletim sistemi
Windows 10

feneronline

Kilopat
Daha fazla  
RAM
2x8 Kingston 3200 Mhz CL16
SSD veya HDD modeli
Kioxia Exceria G2
Ekran kartı
Sapphire RX 6600
Anakart
Gigabyte B450-M S2H
İşlemci
Ryzen 5 5500
Bilgisayarın depolama alanı yetersiz gelmeye başladığı için M.2 SSD almaya karar verdim. Forumda da çok övülen dramli SSD olduğu söylenen Kioxia Exceria G2 modelini N11'den satın aldım. Güzelce montajlayıp Windows 10 64 Bit format attım. Steam ve oyunların bazılarını kurdum. Hangi oyunu açarsam açayım bazen oyun ekranında bazen yükleme ekranı vs. biter bitmez mavi ekran veriyor ve PC resetleniyor. Hiçbir oyuna girmiyor. SSD testlerinde sağlık ve diğer testler başarılı. BIOS Update yaptım. DDU ile AMD sürücülerini kaldırdım başka sürücüler denedim. Windows Update yaptım kaldırdım. Anakart BIOS pilini çıkarıp taktim. RAM, ekran kartı bütün parçaları söktüm sebebini bir türlü bulamadım diye ürünü iade ettim. Iadem gerçekleşti. Belki aldığım M.2 SSD sorunludur diye bu sefer Hepsiburada saticisindan aynı model SSD'yi aldım yine aynı hatayla karşılaştım kısacası denemediğim yöntem kalmadı. Kafayı yedim sayılır. Gelen mavi ekranda donanımsal bir hata yazıyor fakat Crucial BX500 model SSD anakarta taktığımda Windows 11 yüklü şekilde bütün oyunlara girebiliyor atma mavi ekran vs karşılaşmıyorum. Diğer donanımlardan kaynaklı olsa BX500 SSD'deki Windows'a yüklü oyunlari da oynayamazdim diye düşünüyorum. Bahsedilen minidump dosyası da söz konusu değil çünkü mavi ekran %0'da donup takılı kalıyor. Sorun neden kaynaklanıyor? Nasıl bulabilirim? SSD sorunlu değilse boşuna tekrar iade etmeyeyim. Ama denemediğim yolda kalmadı fikri olan varsa yorumlarınızı bekliyorum.

20230304_180143.jpg

Ben SSD sebep olduğunu düşünüyorum keza diğer SSD takınca sorun olmamış.
Ama sorun olan SSD için siz FW kontrol ettiniz mi?
Kendi uygulamasını indirip kontrol ettim. Güncel diyor. Sorunu bir türlü çözemedim. 2 gündür kafa patlatıyorum. Şuan yine Crucial BX500 SSD'ye geçtim. Sorun yok. Anakartın driverlerini chipset vs onları bile kurdum driver booster normalde kullanmam onu indirerek eksik sürücüleri bile kontrol ettim. İnternette yabancı kaynaklarda M2 SSD'den dolayı çok bu hatayı alan insanlar var henüz bir çözüme ulaşmış değiller.

Sürücü bulucu önermiyorum ben. Ayrıca kronik sorunları olan bir model gibi, bazı modellerde kronik sorunlar olabiliyor. Bu modellerden mümkünse uzak durmak gerekli.
Ben genelde mümkünse Samsung öneriyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı