Kioxia Exceria M.2 SSD depolama doldukça hız düşmesi

Muammer kaplan

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, şundan 4-5 ay önce Crucial BX 500 adlı leş SSD'den kurtulup 500 TL'ye Kioxia Exceria M.2 SSD aldım, 1700/1600 MB okuma yazma değeri vaat ediyordu, ve ilk geldiğinde olctugumde değerler böyleydi. Ancak SSD'yi doldurdukça yazma hızında bir düşüş oldu. Yanılmıyorsam dram ile alakalı. Çünkü neredeyse bütün dramsiz SSD'lerde bu problem oluyormuş galiba. Almayı düşünen arkadaşların bilgisi olsun. Ben zaten SATA SSD fiyatına aldığım için pek koymadı bana .

DRAM var o diskte, alakası yok. Muhtemelen SLC Caching Size'ı dolmuş. Herhangi bir işlem yapmayıp SSD'yi biraz kendi haline bırak, düzelir.
Vay ve araştırdım harbiden de varmış dram. Şu slc caching size durumu nedir hocam biraz açabilir misiniz?

SLC Caching Size durumu nedir?
Bu diskte bu boyut 19 GB.

Yani şu demek: Sen bu disk ile 19 GB bir işlem yaptıktan sonra 19 GB sonrasında diskin hızı 1600-1700 MB/s'den 600-700 MB/s civarlarına düşüyor.

Bu diskte bu boyut 19 GB.

Yani şu demek: Sen bu disk ile 19 GB bir işlem yaptıktan sonra 19 GB sonrasında diskin hızı 1600-1700 MB/s'den 600-700 MB/s civarlarına düşüyor.
Anladım hocam. Daha fazla düşme ihtimali var mı sizce? Ve birde bu boyut SSD den SSD ye değişiyor mu? Çünkü benim SSD icjn birkaç yerde kronik sorunlu diye gördüm ama tam kanaat getiremedim.

Hocam burada bahsedilen kioxia exceria sata SSD olan galiba. Veya ben yanlış gördüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…