Kioxia Exceria Plus G3 mü WD Blue SN5000 mi?

SN5000'i az önce bu yoruma dayanarak 1800₺'ye sipariş ettim umarım pişman olmam
Hayırlı olsun. Sanırım kupon kullanarak aldın. Fiyat iyiymiş. Şahsen kullanmadım ama incelemeleri olumlu. Ben dahil daha önce forumda farklı kişiler tarafından önerilmiş ve olumsuz geri dönüş alınmamış bir modeldir.

2000-2500 lira civarı yani en ucuz 1TB M.2 SSD olarak aklıma yatan hepi topu 4-5 model var. Bir bu kadar daha işe yarar model var tabi ama hem fiyat hem performans olarak bunları daha mantıklı görüyorum.
*Kioxia Exceria G2
*Kioxia Exceria Plus G3
*WD SN580
*WD SN5000

Bunlar dışında itibar olarak iyi markalar var ama ya fiyat yada kalite olarak geri kalıyorlar. Örneğin; Crucial P3/P3 Plus QLC hafıza kullanıyor. Bunlar ucuz maliyetli ve aynı chip üzerinde daha fazla depolama alanı imkanı sunuyor ama genelde daha kısa ömürlü ve post-cache hızları daha düşük oluyor. Benzer şekilde Kingston güzel bir marka olsa da bu fiyata alabileceğin NV2 ve NV3 modelleri çorba gibi oldu. Farklı partilerde NAND hafıza ve kontrolcü farklı model çıkabiliyor. QLC hafıza çıkma ihtimali de var.

Kısacası bu bütçeye sahip olanlar için sistem diski olarak en iyi tercihler yukarıda verdiğim yıldızlı dört model olarak değerlendirdim. İki temel sebebe dayalı:
  • NAND türü TLC. Bunlar QLC'den genelde daha uzun ömürlü ve daha hızlı(bilhassa post-cache hızı)
  • Diğer DRAM'siz modellere kıyasla daha iyi performansa sahip gibi duruyor.

Tabi burada Exceria G2'nin DRAM'i var ama başka da hiçbir olumlu tarafı yok. Sıralı okuma/yazma hızı düşük ve fazla ısınıyor. Bizzat 1 yıl 9 aydır kullanıyorum. Depolama diski yaptım. İyi havalandırması olan kasada kullanırsan ne ala. Ancak laptopa taktığımda kendisi boşta olsa bile oyun oynarken 73 dereceye vurdu. Az daha çıkarsa thermal throttling başlıyor zaten. Benzer sıcaklık değerlerini Exceria Pro için de gördüm. Onu da bir yıldır kullanıyorum. İnternetteki incelemelere bakarsak Exceria Plus G3'ün de öyle bir sorunu var. O yüzden Exceria modellerin performansları tatmin edici olsa da WD modelleri daha ön plana koydum. Benzer performans, benzer fiyat ama ısınma sorunu yok.

Mükemmel açıklamışsın ancak bu kadar güzel açıklanabilirdi. Parolparada ilk harcamaya özel 400₺ cashback bulunuyor ve ekstra Hepsiburada'da 100₺ cashback bulunuyor toplamda 500₺ cashback oluyor. Normal fiyatı 2300₺ idi cashback kampanyası ile 1800₺'ye siparişi verdim. Belki başkasınında kullanmaya ihtiyacı vardır diye buraya da yazayım dedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…